Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringen/Wieringermeercup prooi voor Flevo

SLOOTDORP – In het alleraardigste toernooi, de Wieringen/Wieringermeercup, werd dit weekend de ranglijst bepaald. De verenigingen CVW, Flevo, Succes en DWOW troffen elkaar vandaag in Slootdorp voor de laatste wedstrijden. De eerste wedstrijd was die tussen CVW en Succes. In de eerste helft vielen er al veel doelpunten, voornamelijk gescoord door Succes. Met 5-2 voor de Wieringers wisten de Slootdorpers dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. En dat gebeurde ook. CVW kwam furieus uit de kleedkamer en scoorde er lustig op los. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er opeens 9-6 op het scorebord, en wel voor CV Wieringermeer.

Hierna volgde de wedstrijd waar de toeschouwers even voor gingen zitten, Flevo-DWOW. Al vrij snel bleek dat de Middenmeerders het betere van het spel hadden en het duurde ook niet lang voordat er gescoord werd. Met een 2-0 voorsprong kon Flevo met een goed gevoel de thee rondschenken. Bij DWOW was er de hoop om er de tweede helft weer een wedstrijd van te maken. Dat lukte maar mondjesmaat. Wat ook niet hielp was dat laatste man Niek Sijm na een kopduel werd gewisseld en dat DWOW met 10 man verder moest (na een rode kaart voor Martijn van Oers). Met 10 man had DWOW zowaar af en toe een scoringskans maar Flevo liep zonder zich zwaar te hoeven inspannen naar een comfortabele 5-0 einduitslag. Flevo kroonde zich daarmee met de volledige winst uit drie wedstrijden tot de winnaar van dit regionale toernooi.