Lokaal nieuwsNieuws

Wie helpt Rosa?

MIDDENMEER – Het is inmiddels al enige tijd geleden, december 2023, dat er op Facebook een oproep van de Middenmeerse Rosa Bergman verscheen. Rosa gaat door een enorm moeilijke tijd en is een crowdfundingsactie gestart. Op de pagina van Doneeractie.nl legt ze zelf uit waarom ze de actie is gestart.

“Mijn naam is Rosa en ik ben 20 jaar oud. Ik vind het onwijs moeilijk om dit te plaatsen, maar ik heb jullie hulp nodig. Al sinds ik twaalf jaar ben, kamp ik met verschillende psychische problematiek. Het begon allemaal toen ik naar de middelbare school ging. Ik werd erg bang, onzeker en somber. Ik kreeg last van een heftige angst- en paniekstoornis en ik werd depressief. Ik durfde de straat niet meer op en mijn wereldje werd steeds kleiner. Naast mijn angststoornis en depressie ontwikkelde ik een aantal jaar later ook nog eens anorexia en een persoonlijkheidsstoornis. Nog steeds heb ik dagelijks last van deze klachten. Ik heb jarenlang allerlei therapieën, opnames en behandelingen gehad, maar niets lijkt te werken. Ik ben mijn hoop en vertrouwen volledig kwijtgeraakt en heb verschillende keren geprobeerd om een einde aan mijn leven te maken.

Sinds een tijdje ben ik samen met mijn ouders en behandelaren, serieus aan het nadenken voor het opleiden van een hulphond. Een hulphond zou mij zoveel kunnen bieden! De hond kan mij ondersteunen bij mijn angsten,
depressie en andere problematiek. Maar het belangrijkste is dat de hond mij weer een reden kan geven om door te gaan en een reden om te blijven leven. Ik zie het echt als mijn laatste hoop.

Het probleem is alleen dat een hulphond opleiden onwijs duur is en het wordt niet vergoed. Ik heb zelf het geld niet om het te betalen. Ik vind het super moeilijk om dit te vragen, maar dat is iets waar ik even overheen moet stappen. Kunnen jullie mij helpen om een maatje voor het leven te krijgen?”

Liefs Rosa

De noodkreet van Rosa werd door velen gehoord en ook door velen beantwoord met een donatie. Al snel werd het in december gestelde bedrag van € 10.000,00 behaald. Maar de totale kosten bleken hoger te liggen dan gedacht. Daardoor was Rosa genoodzaakt om het bedrag te verhogen naar € 15.000,00. En dat is een pittige uitdaging om dat bij elkaar te krijgen. Op het moment van schrijven is bijna 85% van het bedrag binnen en resteert er nog een bedrag van een kleine € 1500,00. Wie helpt Rosa met de laatste financiële loodjes? En helpt haar op die manier om haar leven weer kleur en toekomst te geven?

Doneer via https://www.doneeractie.nl/psychosociale-hulphond/-85190 of scan met je telefoon de QR-code om meteen op de doneerpagina voor Rosa te komen. Als we allemaal een kleine bijdrage doen moet het lukken.

Laat meer zien
Back to top button