Lokaal nieuwsNieuws

Wie helpt het Bonte Buitenleven aan verplaatsbare opvangrennen?

WIERINGERMEER – De laatste tijd worden er met grote regelmaat kippen gedumpt in het Robbenoordbos. De dames van Het Bonte Buitenleven worden dan ingeschakeld om te helpen met het vangen van de kippen. Ook biedt Het Bonte Buitenleven de eerste opvang voor de kippen. Maar ruimte wordt met alle gedumpte kippen een probleem.

Afgelopen weekend is er weer een groep van 13 gedumpte kippen binnen gekomen bij Het Bonte Buitenleven,
waaronder 11 kuikens. De kuikens zitten nu nog gezellig samen in een opvanghok, maar om ze straks meer ruimte te geven is Het Bonte Buitenleven op zoek naar verplaatsbare rennen.

Op Het Bonte Buitenleven zijn al verschillende opvang mogelijkheden aanwezig, maar deze verplaatsbare delen maken het makkelijk voor de vrijwilligers om of aan één van de opvanghokjes plaatsen en zo kunnen er meer ruimte geboden kan worden. En ze zijn ook geschikt om een tijdelijk opvangweitje maken.

Daarom is Het Bonte Buitenleven een crowdfundingsactie gestart om dit mogelijk te maken. Je vindt hier alles over de doneeractie. Ook is er een buiten ren aangeboden in Utrecht. Maar die moet nog naar de Wieringermeer worden gebracht. Dus ook wellicht is er iemand in de gelegenheid om deze mee te nemen naar de polder. Neem hiervoor contact op met bontebuitenleven@outlook.com.

Laat meer zien
Back to top button