Lokaal nieuwsNieuws

Wereldlichtjesdag op de begraafplaats van Middenmeer

MIDDENMEER – Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Op deze manier ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind(je) hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Het maakt niet uit of het gaat om een verloren verwachting, hoe oud het kind(je) was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind(je) is altijd in iemands hart en gedachten.

De plaatselijke uitvaartondernemers en vrijwilligers zullen de organisatie en invulling met elkaar verzorgen. Er worden lichtjes aangestoken en is er mogelijkheid de naam van het overleden kind(je) te (laten) noemen. Er is een moment van stilte. Ook is er muziek en worden er gedichten voorgelezen. Daarna kunnen wij elkaar desgewenst ontmoeten om samen dit moment en deze herinnering te delen.

Mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen, iedereen is welkom. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen. Om de sfeer te verhogen mag u ook een eigen lichtje meenemen. Op deze Wereldlichtjesdag bent u vanaf 18.30 uur welkom op de begraafplaats van Middenmeer.

Laat meer zien
Back to top button