Lokaal nieuwsNieuws

Wereldlichtjesdag in Middenmeer

MIDDENMEER – Op de tweede zondag in december is het sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan.

Wereldlichtjesdag zal in 2022 voor het eerst ook in Middenmeer op de begraafplaats van Middenmeer worden gehouden. De bijeenkomst begint om 18.30 uur met Kinderkoor Eigenwijs. Ook zullen Wethouder Mary van Gent en ritueel begeleidster Petra Kuperus hun medewerking verlenen. De uitvaartverzorging, Gerda en Marloes Bekema Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging Wieringermeer, nemen de organisatie op zich en heten u op 11 december van harte welkom op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Middenmeer.

Golf van licht gaat door de wereld
Doordat mensen over de hele wereld om 19.00 uur een lichtje aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind(je) hebben verloren. Zij zijn niet alleen met hun verdriet. Het maakt niet uit of het gaat om een verloren verwachting, hoe oud het kind(je) was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind(je) is altijd in iemands hart en gedachten.

Aansluitend is er vrijblijvend gelegenheid om met een fakkel of een eigen lichtje (zaklamp) met elkaar over de begraafplaats te lopen en bent u uitgenodigd voor een beker warme chocolademelk. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Wereldlichtjesdag Hollands Kroon’ of via de website www.hollandskroon.nl

Laat meer zien
Back to top button