KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Wederom winst voor de E1 en D1

WIERINGERWERF – Op zaterdag 20 mei mochten alle teams thuis hun kunsten vertonen. De E1 mocht het opnemen tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna. De geelblauwen doen het goed in de competitie; ze hebben nl alles nog gewonnen.

Vandaag Kleine Sluis. Beide teams waren op volle sterkte, waardoor er meerdere wissels aan de kant stonden. De teams speelden beide goed samen en er ontstonden kansen over en weer. Kleine Sluis maakte het eerste doelpunt en zo stond Vido met 1-0 achter. In het eerste kwart zorgde Daniël Keekstra voor de gelijkmaker. Vido pakte door en kon voor rust door doelpunten van Arsema Tesfalem en Daniel Keekstra (3x) zorgen voor een heerlijke voorsprong. Na rust kon Vido niet meer scoren, maar ook Kleine Sluis had moeite om de korf te vinden. Bij Kleine Sluis lukte dit nog 1x wat ervoor zorgde dat de eindstand 5-2 in het voordeel van Vido was. De strafworpenserie werd met 6-4 gewonnen (doelpunten Daniël Keekstra (2x), Ruben Verbruggen, Marliek Hoekenga, Aeddon de Haan en Arsema Tesfalem. Nog 2 wedstrijden te gaan voor dit team en wellicht op weg naar een kampioenschap.

De D2 moest het opnemen tegen ZKV uit Zaandam. Deze ploeg van Vido zit in een hele zware poule ingedeeld. Ook dit team uit Zaandam was voor Vido een maatje te groot. Met name 1 speler was bepalend voor het witzwarte team en zorgde voor veel doelpunten aan de Zaanse zijde. Vido speelde goed en maakte een aantal prachtige doelpunten, maar moest wederom haar meerdere erkennen. Uiteindelijk werd het 19-4 voor ZKV. De doelpunten aan Vido-zijde werden gemaakt door Thijmen Roelofsen, Sterre Koopman, Jens Schuijt en Rik Schadee.

De D1 speelde vandaag tegen BEP uit Purmerend. In de zaal speelde de D1 ook tegen BEP, maar vandaag moesten ze niet tegen de D2, maar tegen de D1. Vorige week een goede wedstrijd gespeeld tegen Stormvogels en iedereen wilde hier een vervolg aan gegeven. Vido startte fel, wat soms weleens anders is en zat daardoor direct lekker in de wedstrijd. Het was BEP die de 1-0 aantekende, maar het eerste aanvalsvak speelde goed samen met elkaar en er ontstonden een paar prachtige kansen. Het was Emma Gouwenberg die de 1-1 maakte door middel van een doorloopbal. Vido werkt hard en goed samen met elkaar. Van begin tot einde was het een open en spannende wedstrijd. De rust werd ingegaan met een 1-1 en het kon alle kanten nog opgaan. In de tweede helft zette Emma Gouwenberg de 2-1 op het scorebord door een strafworp te benutten. Het werd weer 2-2. Vido bleef knokken en Maja Kobzdef zette via een afstandsschot Vido weer op een voorsprong. Spanning bleef aangezien beide team een aantal mooie kansen kregen, welke net van de korf afrolde. In een van de laatste minuten maakte Maja Kobzdej een einde aan de spanning door de 4-2 te scoren. Wederom een prachtige overwinning. Volgende week treffen deze teams elkaar weer alleen dan in Purmerend.

Naast de D1 heeft de E1 ook een uitwedstrijd zij treffen ook hetzelfde team als vandaag, Kleine Sluis, alleen dan in Anna Paulowna.