KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Wederom spannend bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 11 maart werden er 2 thuiswedstrijden gespeeld bij Vido. De wedstrijd van de E kon helaas niet gespeeld worden in verband met teveel verhinderingen. De D2 mocht als eerste aantreden tegen Celeritas uit Alkmaar. Uit werd net aan verloren tegen de grote Alkmaarse kinderen. Deze thuiswedstrijd was het vanaf minuut 1 spannend. Celeritas kwam vrij snel voor, maar het was Alan Pakosz die in zijn debuut meteen wist te scoren; 1-1. Voor de rust was het wel zoeken naar de vrije speler aangezien het lastig vrij lopen was. Voor rust kwam Celeritas nog 2x op voorsprong met 2-1 en 3-2; Zilvan Koopman maakte de 2-2.

Na rust werd Vido beweeglijker en kwamen er hierdoor ook meer kansen. Het werd 3-3 door nog een keer Zilvan Koopman, maar weer was het Celeritas die de voorsprong pakte. Door nog een keer Zilvan Koopman en Jens Schuijt stond voor het eerst de voorsprong voor Vido op het scorebord. Het werd weer 5-5 en beide teams creëerde kansen, waarbij het meerdere keren net niet kwam tot een doelpunt. Een superspannend slot volgde. Het werd 6-5 voor Celeritas en 6-6 door Sterre Koopman. Met nog een paar minuten op de klok wist Celeritas toch de winst te pakken. Een aantal mooie kansen van Vido resulteerde helaas niet meer in doelpunten. Een goed gespeelde wedstrijd, waarin hard gewerkt werd en met een goed gevoel op teruggekeken kan worden ondanks dat er geen punten gepakt werden.

De D1 moest het het opnemen tegen Purmer uit Purmerend. Beide ploegen ontmoeten elkaar vorige week al in Purmerend. Toen een superspannende wedstrijd vanaf het begin met een gelijkspel als resultaat. Ook vandaag eenzelfde wedstrijd als vorige week. Er moest hard gewerkt worden voor en met elkaar. Ook nu weer maakte het lengteoverwicht van Purmer het voor Vido erg lastig. Afgelopen week was hierop getraind en was dit ook af en toe zichtbaar in de wedstrijd waardoor er meteen ook kansen ontstonden. Het was Floor Schellevis die het eerste doelpunt maakte, maar snel daarna maakte Purmer de gelijkmaker. Ook nu weer waren er kansen over en weer en waren voor beide ploegen in de afronding lang niet altijd trefzeker. Het was Tristan Struik met een mooi kansje onder de korf die voor de voorsprong zorgde. Het werd weer 2-2 en Julia van der Meer tekende voor de 3-2 door een afstandschot; dit was ook de ruststand. Vido was vandaag met 10 spelers waardoor er gewisseld kon worden, wat fijn was in deze hard bevochten wedstrijd. Na rust maakte Purmer vrij vlot de 3-3. De wedstrijd golfde heen en weer en bleef spannend tot het einde. Kansen vielen er over en weer maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Weer een 3-3 gelijkspel; een wedstrijd waarin beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd waren. Een leuke pot om te spelen, maar zeker ook om te kijken. Beide ploegen hebben in deze toch wat gekke competitie nog geen wedstrijd verloren en alleen punten verloren tegen elkaar met een gelijkspel. Bij een ‘’normale’’ competitie zouden dit waarschijnlijk de kampioenen geweest zijn van de poule.
Volgende week mogen alle teams weer op reis en staan er 3 uitwedstrijden op het programma.