Lokaal nieuwsNieuws

Website Joods Werkdorp geeft bewoners een gezicht

NIEUWESLUIS – Het zit de dames van de herdenkingssteentjes bij het werkdorp niet mee. Voor de tweede maal moest vanwege de corona de laatste steenlegging uitgesteld worden. Erg jammer, maar intussen is er niet stilgezeten. Onderzoeker Roel Wittink uit Amsterdam kwam op hun pad en gedrieën is er een jaar lang gewerkt aan een website.

Er is een tweeledig doel hiervoor. Enerzijds willen zij alle 197 namen van het monument een gezicht geven. Dat is voor de een beter gelukt dan de ander. Vandaar het tweede doel. Via bezoekers van de site hopen de makers nog meer inlichtingen te winnen van de voormalige werkdorpers. De site zal geen statisch geheel worden.

Daartoe wordt er momenteel gezocht naar iemand die bereid is de teksten in het Engels te vertalen en iemand die hetzelfde wil doen in het Ivriet. Dan heeft de wereldwijd verspreide site meer effect. Mocht er in de Wieringermeer zo iemand zich bevinden dan zou het fantastisch zijn wanneer hij/zij zich meldt op info@herdenkingssteentjes.ziggo.nl

De site gaat zaterdag om 8.00 uur de lucht in als www.werkdorpwieringermeer.nl


Laat meer zien
Back to top button