Er op uitEvenementLokaal nieuwsNieuws

Wandel goed en gezond het nieuwe jaar in!

WIERINGERMEER – Na de feestdagen heeft bijna iedereen wel goed voornemens voor het nieuwe jaar. Begin daarom goed én gezond met een stevige sfeerwandeling door de bossen van de Wieringermeer: de Lions Kale Takkenloop op 7 januari. Met het wandelen steunen de wandelaars (lokale) goede doelen! Eén van de goede doelen is onze jaarlijkse Paardrijdag voor bewoners van ‘s Heeren Loo uit Julianadorp (Woonzorgpark Noorderhaven).

De routes voeren door het Dijkgatbos en het Robbenoordbos en zijn 2,2 (Kabouterpad), 8 of 17 kilometer lang. De start is ter hoogte van het monument van de dijkdoorbraak aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor werd de hele Wieringermeer onder water gezet.

Lionsclub Wieringermeer e.o. heeft originele en afwisselende routes uitgestippeld, die afwijken van de bestaande wandelroutes. Waardoor mooie vergezichten, boeiende bossen en open vogelweiden zijn te bewonderen. Mede door deze unieke wandeling buiten de gebaande paden worden goede wandelschoenen aangeraden. Wandelaars die hun hond meenemen dienen deze aan te lijnen. Zij moeten eventueel aangepaste wandelroutes volgen en hebben een opruimingsplicht, hiervoor zijn hondenpoepzakjes beschikbaar gesteld door de organisatie.

Na enkele kilometers wandelen splitsen de korte en de lange routen zich. De lange route gaat dan diepen het bos in. De Soroptimistclub Wieringerland zal zorgen voor de catering. De opbrengsten hiervan zijn voor 100xTrees4Life, een internationale actie bestaande uit het planten van bomen.

De Kale Takkenloop vindt plaats op 7 januari 2024, vanaf 9.00 uur. Realiseer uw goede voornemens om meer te bewegen en bestel uw kaarten. op www.kaletakkenloop.nl

Laat meer zien
Back to top button