Lokaal nieuwsNieuws

Wacht nog even met de voorjaarsschoonmaak

HOLLANDS KROON – Even de schuur opruimen, of de zolder uitmesten, alle maaltijden thuis eten. We produceren met z’n allen nu veel meer afval thuis dan voordat de coronamaatregelen in gingen. Niet gek, want er zitten meer mensen thuis. Maar dit kan een probleem worden. Vuilverwerker HVC draait op volle toeren om het afval te kunnen verwerken.

Thuiswerken en thuis blijven zijn hier onder andere de oorzaak van. Doordat je meer thuis moet blijven begin je aan de klusjes die al een tijdje liggen te wachten. Bij HVC is deze klus- en opruimwoede goed merkbaar. De afgelopen dagen stonden er lange rijen met auto’s met karrenvrachten vol afval voor de poorten van de regionale afvalstations. En dit geeft wachttijden tot wel bijna 2 uur. HVC heeft op sommige locaties inmiddels verkeersregelaars ingezet.

HVC doet dan ook een oproep: ‘ Probeer niet teveel afval te maken in deze tijd, blijf het afval goed scheiden en breng even geen extra spullen weg. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het netjes en schoon blijft op straat.’

Laat meer zien
Back to top button