Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Vrij werk en estafettefoto bij Het Derde Oog

‘Vrij onderwerp’ – Foto: Ed van der Veen

WIERINGERWERF – Zoals gebruikelijk bij een vrij onderwerp, leverde dat ook ditmaal een bonte verzameling aan fotowerk op bij fotoclub Het Derde Oog. En over het algemeen is het aanbod van foto’s iets groter dan bij een vast thema. Dit leidde tot een boeiende, goed gevulde avond, waarbij voor iedere foto aandacht was.

Om een keuze te maken uit al dit moois, is geen eenvoudige opgave. Ed van der Veen gooide de hoogste ogen met een studio-opname van een witte hond, statig gelegen op een rood kussen tegen een zwarte achtergrond. Wat opvalt in dit beeld is de fraaie belichting van de viervoeter, tot stand gebracht met behulp van een flitser, een soft-box schuin achter het dier en een flitserscherm op de voorgrond. Ander sterk punt in deze foto is de melancholieke blik van de hond. Je vraagt je af waar het huisdier naar kijkt en wat er in het dier omgaat.

De expositie van fotoclub Het Derde Oog in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in het weekend van 4 en 5 mei was met ruim 200 bezoekers een groot succes. Een aantal foto’s voor het vrije onderwerp was ook tijdens deze expositie te zien.

De clubavond volgend op de expositie stond in het teken van een estafettefoto, waarbij de clubleden een rode draad in hun foto moesten verwerken. Aan creativiteit en humor geen gebrek onder de vrijetijdsfotografen. Ellen Slort maakte met haar opname ‘De rode draad in het verhaal’ de winnende foto van deze avond. De afbeeldingen voor het vrije onderwerp en de ‘Estafettefoto rode draad’ zijn te zien op de website
www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavonden van respectievelijk 29 april en 6 mei.

Op deze site is ook meer informatie te vinden over fotoclub Het Derde Oog. Vanvond, maandag 20 mei,  kunnen de leden foto’s aanleveren voor het thema ‘Koningsdag 2019’. Wie het leuk lijkt om een clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button