Lokaal nieuwsNieuws

Voorlichting “Risicogedrag Jongeren” Middenmeer

MIDDENMEER – LINK is dé jongerenwerkorganisatie in Hollands Kroon. De jongeren in Middenmeer zijn tegenwoordig erg actief en soms brengt dit risico’s met zich mee! De afgelopen periode komen er steeds meer signalen bij ons binnen, dat mensen zich zorgen maken over hoe het gaat met jongeren, ook vanuit Middenmeer. Soms gaat dat over jeugd op straat en over de jeugd die hangt in “de Oude Beurs” , maar ook over jongeren, die normaal naar school gaan en daar met zorgwekkende zaken in aanraking komen.

Dat jongeren op een bepaalde leeftijd gaan experimenteren is bekend en dit hoort ook bij de verschillende ontwikkelingsfases, die zij doorlopen. Vaak gebeurt dit op het gebied van drank, drugs en seks. Maar tegenwoordig hebben we ook te maken met trends als sexting, Social Media en sociaal isolement. Wanneer moet je je als ouder zorgen maken? Waar is de grens tussen onschuldig experimenteren en risicogedrag? Hoe kan je dit signaleren? Waar kan je heen als je als ouder merkt dat er een probleem is?

Wilt u antwoord op deze vragen en meer inzicht krijgen in het risicogedrag rondom jongeren? Kom dan woensdag 16 oktober langs in de Meerbaak te Middenmeer, waar Link in samenwerking met Brijder, Gemeente Hollands Kroon en Incluzio Hollands Kroon aanwezig is om gezamenlijk in gesprek te gaan over dit onderwerp. Deelname aan de avond is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Inloop is vanaf 19.30 uur, de avond begint om 19.45 uur.

Laat meer zien
Back to top button