Lokaal nieuwsNieuws

Voorbereidingen Koningsdag 2023 in Middenmeer in volle gang

MIDDENMEER – In september 2022 is het bestuur voor het eerst weer bij elkaar gekomen. “We prijzen ons gelukkig dat het bestuur in september met twee man is versterkt. Nu vormen we het bestuur met 11 personen. De langstzittende zit er vanaf 2015 bij. Het is erg prettig dat we met deze 11 personen de taken goed kunnen verdelen en daarnaast is het gewoon erg gezellig met elkaar. Dat moet weer een voorbode zijn voor een mooi feest op woensdagavond 26 en donderdag 27 april. In het bestuur hebben we doeners en denkers en dat is een mooie mix om alles goed geregeld te krijgen.

Het programma staat! De activiteiten die sinds jaar en dag niet mogen ontbreken, staan ook dit jaar op het
programma. En toch willen we ook elk jaar nieuwe activiteiten proberen en leren we van de voorgaande jaren. In 2022 hadden we voor het eerst de ‘Alleskunner van Middenmeer’ op het programma en in een iets andere opzet komt dit weer terug in 2023. Dus, Koen van Wieren, op 26 april mag je jouw titel komen verdedigen. Het credo om voor alle leeftijden iets te bieden te hebben, houden we er natuurlijk in.

Ook vinden we het erg belangrijk dat het feest voor iedereen toegankelijk is. We proberen de contributie zo laag mogelijk te houden. Het geld dat we met de contributie ophalen is niet genoeg om het feest te bekostigen. Wij zijn dan ook heel blij met zoveel fantastische ondernemers in en om Middenmeer die de Oranjevereniging een warm hart toedragen. Met hun sponsoring kunnen we het feest compleet maken en daarmee alle Middenmeerders de kans geven Koningsdag met ons mee te vieren.

In het land verdwijnen Oranjeverenigingen en dat is ontzettend jammer. Maar de inwoners van Middenmeer kunnen gerust zijn, Oranjevereniging Middenmeer is nog springlevend! “Dit jaar hebben wij besloten dat op
Koningsdag bij ons in Middenmeer de mensen om 10.00 uur al mogen komen om hun waar uit te stallen en aan te prijzen op de vrijmarkt. Wie het eerste komt, mag het dichtstbij de tent komen staan en dan bouwen we het verder uit richting de Avia. Om dit alles in goede banen te leiden, zal Meindert Wijnia onze marktmeester zijn.

Ben je een van onze trouwe gasten, dan weten we eigenlijk zeker dat we jullie weer zullen zien. Ben je nog niet eerder of alleen in een grijs verleden in de tent geweest, dan stellen wij voor dat je woensdagavond 26 en donderdag 27 april alvast blokt in de agenda, want dan wordt het echt tijd om erbij te zijn. Neem ook buren, vrienden en familie mee en laten we er dan met elkaar een onvergetelijk feest van maken. Enkele weken voor Koningsdag doen we het programma in de brievenbus”, vertelt Gertjan Sluijmers

Laat meer zien
Back to top button