Er op uitExcursieLokaal nieuwsNatuurNieuws

Vlinderwandeling Wierholt zaterdag 6 juli

WIERINGERMEER – Vlinders kijken op en om het Wierholt, het is een excursie die al jaren terugkeert in het programma van natuurvereniging Wierhaven. Het Wierholt is de enige ‘berg’ in ons gebied en daardoor vormt het een biotoop dat we hier verder niet vinden en het zorgt voor veel vlindersoorten.

Tijdens een ’s zomers bezoek aan dat gebied is er kans op soorten als Atalanta, Distelvlinder, Kleine Vos, Dagpauwoog, Klein Geaderd Witje. Maar ook de Gehakkelde Aurelia, het Landkaartje en het Bruin Blauwtje zouden we kunnen tegenkomen, soorten die je niet dagelijks ziet.

“We zullen vooral zoeken naar dagvlinders, maar uiteraard kijken we ook uit naar (dag actieve) nachtvlinders, libellen, sprinkhanen en vogels. En wie weet wat voor moois we onverwacht nog meer te zien krijgen. De vlinderwandeling Wierholt is op zaterdag 6 juli 2024 om 14.00 uur. Verzamelplaats is de parkeerplaats bij het Wierholt aan de Sluitgatweg. Voor leden en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen; niet-leden betalen €2,00. Aanmelden kan tot en met vrijdag 5 juli per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.” vertelt Ada Engels namens Wierhaven.

Laat meer zien
Back to top button