KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido teams zaten er dicht bij

WIERINGERWERF – Op zaterdag 18 februari moesten beide Vido teams een uitwedstrijd spelen. De C1 moest in de ochtend in IJmuiden tegen DKV spelen en de D1 in de middag tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna.
De C1 had thuis tegen DKV verloren, maar ging nu vol goede moed richting de kust. Vorige week tegen DSO begon Vido erg goed, maar kon dit deze wedstrijd niet nog een keer doen. Vido liet zich een beetje verrassen en kwam vrij snel met een 2-0 achter. Door goed verdedigingswerk van het eerste aanvalsvak en een steeds feller wordend Vido kwam Vido door Maja Kobzdej en Julia van der Meer weer gelijk. Voor rust maakte DKV via een strafworp 3-2, maar Emma Gouwenberg zorgde vlak voor rust dat de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan; zij scoorde via een doorloopbal.

Na rust bleef Vido goed spelen, maar DKV had een aantal goed verdedigende spelers waardoor kansen creëren lastig ging. Hetzelfde gold ook voor DKV door goed verdedigingswerk aan Vido-zijde. DKV pakte toch weer de voorsprong, maar Julia van der Meer zorgde wederom voor een gelijke stand. Door een aantal momentjes waarop Vido iets minder scherp was kon DKV uitlopen naar een 6-4 en zelf 7-4 voorsprong. Maja Kobzdej maakte via een vrije bal 7-5 en de wedstrijd was nog zeker niet beslist. Helaas mocht een aantal mooie kansen niet resulteren tot doelpunten en kon DKV met de wist er vandoor gaan. In de laatste minuut maakte DKV de 8-5. Helaas geen punten voor Vido, maar dit keer zaten ze er heel dicht bij.

De D1 hoefde minder ver te rijden en begon net na de middag met hun wedstrijd. Thuis werd in een van de eerste wedstrijden gewonnen van Kleine Sluis dus Vido ging met goede moed richting Anna Paulowna. Vido begon voortvarend en kwam vrij snel door een doelpunt van Finn Schellevis op voorsprong. Beide ploegen kregen veel kansen en het werd 1-1. Helaas rondde Kleine Sluis de kansen beter af en kon een aantal punten uitlopen. Vido speelde goed en werkte hard, maar dit resulteerde helaas nog niet in doelpunten. Uiteindelijk liep Kleine Sluis uit naar een 5-1 voorsprong. Door 2 doelpunten van Daniël Keekstra kwam de spanning weer terug in de wedstrijd, maar helaas kon Vido niet meer aansluiten en bleef de eindstand 5-3 in het voordeel van Kleine Sluis.

In de komende 2 weekenden zijn er geen wedstrijden en kunnen de teams genieten van hun vakantie. 11 maart zijn de eerstvolgende wedstrijden en deze zullen in de Zuiderzeehal plaatsvinden.