KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido teams komen net tekort

WIERINGERWERF – Op zaterdag 10 februari moesten beide Vido teams thuis spelen. De C2 begon de zaterdag tegen DTS uit Enkhuizen. In Enkhuizen knap gewonnen en wellicht waren er vandaag weer kansen. De wedstrijd begon in het voordeel van DTS en doordat Vido niet heel scherp begon kon DTS snel op een 2-0 voorsprong komen. Vido begon de wedstrijd wat rommelig en maakte foutjes in de passing waar DTS van profiteerde. Het zou met de rust 6-1 voor DTS zijn. Het enige doelpunt in de eerste helft voor Vido werd gemaakt door Nikola Bergandy. De tweede helft was een compleet andere wedstrijd dan de eerste, dit mede doordat DTS met een speler minder kwam te spelen door een blessure. Vido speelde dit goed uit en kwam na de 7-1 een beetje terug in de wedstrijd door twee doelpunten van Finn Schellevis. Vido begon er in te geloven en probeerde door te drukken. Het werd nog 8-3, maar Arsema Tesfalem, Finn Schellevis en Daniel Keekstra zorgden ervoor dat de laatste 5 minuten spannend werden. Het stond toen 6-8. Vido creëerde nog een aantal mooie kansen, maar de tijd was tekort om gelijk of zelfs langszij te komen. Een hele leuke tweede helft!

De C1 moest het opnemen tegen WWSV. Uit werd gewonnen, maar Vido had het lastig met de lengtes van de dames. Van te voren besproken dat een hoog baltempo belangrijk zou zijn. Het eerste aanvalsvak begon goed, maar kon de kansen die ze kregen niet omzetten in doelpunten. Het was Joost Gouwenberg die de korf wist vinden en de 1-0 maakte. Door een onoplettendheid in de verdediging wist WWSV gelijk te maken. 1-1 was een stand die tot lang in de tweede helft bleef staan. Het eerste aanvalsvak had de verdediging goed staan en gaf nauwelijks kansen weg. Het tweede aanvalsvak had moeite een hoog baltempo te behouden en maakte het zichzelf hierdoor erg lastig. Een aantal mooie afstandsschoten troffen helaas ook geen korf. Het spel werd statisch, waardoor het nog lastiger aanvallen werd. Vido creëerde nog steeds meer kansen dan WWSV, maar via een een van de weinige kansen wist WWSV toch te scoren en keek Vido tegen een achterstand aan. Alles op alles werd gezet om de gelijkmaker te maken en die was ook erg dichtbij, maar helaas kwam die niet meer. Een wedstrijd waarin Vido hard werkte, maar niet haar beste spel heeft laten zien met verliespunten als resultaat.
Na de voorjaarsvakantie komen beide teams van Vido weer in actie.