KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido te sterk voor Apollo

WIERINGERWERF – Na een aantal weken rust is Vido goed uit de startblokken gekomen. Op zaterdag 11 mei de uitwedstrijd op het programma tegen Apollo uit Heerhugowaard. Om even voor half 9 trokken de geelblauwen, nu spelend in de witte reserve shirts, naar sportpark De Vork in Heerhugowaard. In de zaal kwam Vido dit team ook tweemaal tegen en toen kon het net niet winnen van deze tegenstander.

Dit keer voor de wedstrijd afgesproken om gretig en fel te gaan starten en te strijden voor elke bal. Na de uitworp van Apollo werd de bal snel onderschept en was het Joost Gouwenberg die onder de korf werd gevonden en zo stond het binnen 2 minuten al 1-0 voor Vido; wat een goed begin!

De eerste helft ging over en weer al creëerde Vido wel de meeste kansen, maar was nog niet gelukkig in de afronding. De rust werd ingegaan met een 2-0 voorsprong. Na de rust kwam de doelpuntenmachine op stoom en wisten we de 2-0 naar een 6-0 te vergroten. In het laatste kwart kwam Apollo nog wel met een antwoord door 3 maal te scoren, maar ook Vido bleef mee scoren wat resulteerde in een eindstand van 9-3 in het voordeel van Vido. Een wedstrijd waarin goed samen gespeeld werd en goed gekeken werd wie de vrije man/vrouw was. Kansen werden gecreëerd door bijna alle spelers, maar dit keer was het alleen Joost Gouwenberg welke de bal door de korf kreeg; hij scoorde 9 maal. De strafworpenserie werd gelijk gespeeld met 1-1; ook hier was Joost Gouwenberg de doelpuntenmaker. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DSO uit Alkmaar op het programma.