KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido sluit zaalseizoen winnend af

WIERINGERWERF – Zaterdag 2 april moesten de twee D teams hun laatste wedstrijd spelen. Beide teams moesten thuis; de D1 tegen BEP uit Purmerend en de D2 tegen Celeritas uit Alkmaar.

Om 10 uur begon de D2 hun wedstrijd. Celeritas is meestal een lastige ploeg mede doordat de kinderen uit dit team bijna allemaal een stuk groter zijn dan die van Vido. Voor de wedstrijd goed benadrukt dat wij vlot over moeten spelen en zo snelheid in het spel moesten gaan houden. In het begin had Vido hier nog wel wat moeite mee, maar door twee prachtige schoten van Alan Pakosz stond Vido 2-0 voor in het eerste kwart. Met vlagen speelde Vido goed en snel over wat voor diverse kansen zorgde. Celeritas had moeite met het goed verdedigende Vido en de schoten die zij losten waren vaak van net even te ver. De rust werd ingegaan met een 4-0 voorsprong doordat Thijmen Roelofsen en Jens Schuijt nog wisten te scoren. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste, waarbij Vido de betere was van de twee. Celeritas kreeg nog wel een paar mooie kansen, maar wist hier niet uit te scoren. Bij Vido wisten Zilvan Koopman, Joëlle van Wordragen en Jens Schuijt te scoren, waardoor het een prachtige 7-0 overwinning werd. Een goede afsluiting van dit toch wel gekke zaalseizoen welke door corona niet in zijn geheel gespeeld kon worden. Mooi van deze zaterdag was dat alle speler gescoord hadden.

Om 11 uur mocht de D1 aantreden. Twee weken geleden speelde Vido ook tegen dit team alleen dan in Purmerend. Er moest toen hard gewerkt worden, maar Vido was wel de betere van de twee. Ook deze zaterdag moesten de kinderen aan de bak aangezien BEP fel was en bij onoplettendheid er bovenop zat.
Het was Joost Gouwenberg die de 1-0 maakte, maar niet snel daarna kwam BEP met een antwoord; 1-1. In het tweede aanvalsvak wist Maja Kobzdej als enige nog te scoren, waardoor de rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong. In de rust aangegeven hard te gaan werken voor elkaar. Dit gebeurde in de tweede helft goed en het eerste aanvalsvak creëerde diverse kansen, maar was niet gelukkig in de afronding. Hierdoor bleef het nog een tijdlang spannend en kon BEP terugkomen naar een 2-2. Het waren Emma en Joost Gouwenberg die scoorden en zorgden voor een ruimere voorsprong. Het werd weer 4-3, maar gelukkig kwam het tweede aanvalsvak twee keer tot scoren door Maja Kobzdef en Sabrin Jemal; 6-3. Met nog een aantal minuten op de klok wist BEP nog als laatste te scoren, maar kon de wedstrijd niet meer spannend maken.
Ook voor dit team een prachtig einde van dit zaalseizoen.

Ter afsluiting van het zaalseizoen zijn alle jeugdleden met elkaar gaan bowlen wat een erg gezellige activiteit was.
Vanaf woensdag wordt er gestart met de eerste buitentraining ter voorbereiding van de voorjaarscompetitie. De eerste wedstrijden staan gepland op zaterdag 23 april.

Aankomende woensdag is de kick off van Walking Korfball van 10.00 – 12.00 uur op het korfbalveld van Vido. Bij interesse of aanmelding kan contact worden opgenomen met Marian Gouwenberg 0227 – 600936. Vido hoopt op een mooie en feestelijke start van deze nieuwe activiteit bij ons op club.