Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Vido sluit korfbalseizoen af

WIERINGERWERF – Op zaterdag 15 juni kwamen beide Vido-teams in actie. De C1 om 9.30 uur in Heerhugowaard tegen Apollo en de C2 om 11.35 uur tegen Sporting Andijk in Andijk.

De C1 moest dus tegen Apollo, een ploeg waar Vido meerdere keren tegen gespeeld heeft en ook elke keer moeite mee heeft gehad. Thuis werd het nog spannend na eerst ruim voor te hebben gestaan. Voor Vido was het dus zaak om fel en geconcentreerd te beginnen. De eerste aanval van Vido had hier goed naar geluisterd en meteen de eerste actie van Emma Gouwenberg werd bestraft met een strafworp. Emma gooide deze er netjes in en Vido stond snel met 1-0 voor. Door toch een onoplettendheid in de verdediging kreeg ook Apollo een strafworp en stond het weer gelijk. Het tweede aanvalsvak kon lange aanvallen neerzetten wat resulteerde in de voorsprong door Maja Kobzdej; ook zij werd gehinderd in haar actie en kon scoren via een strafworp. Een tijdlang bleef het 1-2, maar Lennart Hoekenga wist hier verandering in te brengen door te scoren na een goede rebound. Helaas kon Apollo toch de aansluitende treffer maken net voor rust. Het eerste aanvalsvak stond na rust weer in de aanval en na een paar mooie aanvallen wist Julia van der Meer na een mooie aangeef van Joost Gouwenberg te scoren via een doorloopbal; 2-4. Na de vakwissel wist het eerste aanvalsvak het goed dicht te houden in de verdediging en het tweede aanvalsvak wist met regelmaat gevaarlijk te worden. Mooie kansen werden gecreëerd, maar helaas niet allemaal met een doelpunt als resultaat. Uiteindelijk wist Tristan Struik door middel van een mooie doorloopbal te scoren. Met nog een minuut of 5 wist Apollo nog van verre afstand te scoren. Dit zou dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn. Vido nam verdiend de punten mee naar huis.

Vido C2 had het een stuk lastiger in Andijk. Helaas vertrok het met een speler tekort, wat het aanvallend, maar ook verdedigend een stuk moeilijker maakt. Sporting Andijk een ploeg met een aantal erg lange kinderen was in het voordeel en wist voor rust 4x te scoren. Na rust eenzelfde beeld waarbij het uiteindelijk 17-0 zou worden. Helaas voor dit team geen leuke laatste wedstrijd. Gelukkig is er aanstaande zaterdag de seizoensafsluiting waarbij tegen elkaar in koppels gestreden kan worden op het priktoernooi.