KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido ploegen ongelukkig in de afronding

WIERINGERWERF – Op zaterdag 23 september moesten bij Vido alleen de C1 en de D1 spelen. Beiden speelden een uitwedstrijd.De C1 kwam als eerste in actie en moest om 9.30 uur in Purmerend tegen BEP spelen. De meeste kinderen van de teams kenden elkaar al waren er bij BEP toch een paar nieuwe gezichten. Bij Vido speelde Fleur Wiersma haar eerste wedstrijd. Vido speelde een goede en felle wedstrijd, waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. BEP kwam met 2-0 voor, maar Tristan Struik bracht de spanning terug door via een afstandsschot te scoren. Beide teams kregen niet heel veel kansen, maar BEP was net even gelukkiger met de afronding en kon de rust in gaan met een 3-1 voorsprong. Na rust een zelfde beeld, waarin Vido heel goed verdedigde en weinig kansen weg gaf. Er waren zelfs aanvallen van BEP waarin zij niet tot een scoringskans kwamen. Vido moest ook echt zoeken naar de kansen, maar had een aantal echt hele mooie uitgespeelde kansen, welke helaas niet resulteerden in een doelpunt. Uiteindelijk werd het 5-2 voor BEP; doelpunt bij Vido werd gemaakt door Maja Kobzdej. Een goede wedstrijd van Vido, maar helaas geen winst. Volgende week tegen Apollo hopen we een beetje meer geluk te hebben in de afronding van de kansen.

De D1 moest om 12 uur in actie komen tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna. De vorige wedstrijd was Vido sterker in het spel en had lengtevoordeel ten opzichte van de andere kinderen. Dit beide maakte dat er met ruime cijfers gewonnen kon worden. Vandaag was andere koek en moest Vido hard werken. Vido speelde met veel inzet en creëerde best veel kansen, maar net als de C1 geen geluk in de afronding. Arsema Tesfalem wist voor Vido 2x te scoren en Daniël Keekstra 1x. Het werd een 3-3 gelijkspel. Volgende week de laatste uitwedstrijden voor de C1 en D1 voor deze veldcompetitie. Ook de C2 moet een uitwedstrijd spelen, omdat vandaag een korfbal vrije zaterdag voor hen was moeten zij op 14 oktober als enige ploeg nog een uitwedstrijd spelen.