KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido laat punten aan ZKC

WIERINGERWERF – Op zaterdag 7 januari moest de C1 van Vido spelen tegen ZKC C1 uit Zaandam. Deze wedstrijd was een inhaalwedstrijd aangezien er in de allereerste speelronde niet gespeeld kon worden, doordat ZKC geen team op de been kon brengen. Dus nu na 2 weken kerstvakantie weer een wedstrijd.

Vido startte de wedstrijd goed met een aantal mooie kansen, maar net als in de vorige wedstrijd had Vido moeite om deze kansen te benutten. ZKC had meer moeite om kansen te creëren, maar door een aantal onoplettendheden aan Vido-zijde kwam ZKC toch met 2-0 voor. Het werd zelfs 3-0 voor de Zaankanters, maar gelukkig door 2 Vido doelpunten kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Het waren Maja Kobzdej met een mooi afstandsschot en Joost Gouwenberg via een strafworp die voor Vido wisten te scoren; 2-3 was ook de ruststand.

In de rust gehamerd op de concentratie en de goede positie in het verdedigen. Helaas voor Vido bleven de momentjes van onoplettendheid bestaan en profiteerde ZKC hier in de tweede helft ook van en liep uit naar 2-6. Joost en Emma Gouwenberg wisten tot slot voor Vido nog te scoren en brachten de eindstand naar een 4-6.
Een wedstrijd waar zeker meer in had gezeten en Vido zeker niet de mindere ploeg was. Volgende week moet er wederom thuis gespeeld worden, maar nu tegen Roda uit Westzaan. Tegen deze ploeg speelde Vido de laatste wedstrijd van het jaar 2022. Als de kansen meer benut worden en er goed geconcentreerd gespeeld wordt liggen hier zeker kansen; op naar volgende week dus!