KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido komt steeds dichter bij de punten

WIERINGERWERF – Zaterdag 20 mei mochten alle drie de teams van Vido hun thuiswedstrijd spelen. De D begon en naarmate de ochtend vorderde kwam de zon steeds meer naar voren. De beide C-teams speelden met prachtig weer op het grasveld in Wieringerwerf.

De D begon en had aan Stormvogels uit Uitgeest een zware dobber. Zowel Vido als Stromvogels hadden nog geen wedstrijd gewonnen en de hoop was om vandaag de eerste punten te pakken. Al snel bleek dat dit een hele moeilijke opgave zou worden. Stromvogels een beweeglijke ploeg die de bal makkelijk en snel rondspeelde. Hier had Vido moeite mee en op het moment dat Vido de bal had kon zij moeizamer de bal rondspelen dan Stormvogels. De eerste aanval speelde goed en kon een aantal mooie kansen creëren, maar zonder succes. Het tweede aanvalsvak welke na 12,5 minuten in de aanval kwam had het lastiger. Stormvogels wist met rust naar een 4-0 voorsprong te gaan. De tweede helft was het Vido die als eerste scoorde door Arsema Tesfalem. Stormvogels kon bij Vido weglopen naar en 2-7. Dennis Boode scoorde met een mooi afstandsschot de 2-8. Uiteindelijk werd het 10-2 voor Stormvogels.

De C2 mocht het opnemen tegen Furore uit Assendelft. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ook hier speelde de tegenstander vlotter over waardoor het spel dynamischer was. Halverwege de eerste helft was het 2-0 voor Furore en zo bleef de stand een tijdlang op het scorebord staan. Na rust maakte invaller Joost Gouwenberg de 1-2, maar Furore antwoordde snel met de 1-3. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Dichtbij punten, maar helaas.

De laatste wedstrijd was de C1 tegen ZKV uit Zaandam. ZKV had tot nog toe alles gewonnen dus Vido kon aan de bak. Vido kwam niet heel sterk uit de startblokken en kwam vrij snel met 1-0 voor. Door een mooie doorloopbal van Joost Gouwenberg werd het 1-1. De teams waren aan elkaar gewaagd en moesten moeite doen om echte kansen te creëren. ZKV maakte voor rust nog de 1-2. Met vertrouwen ging Vido de tweede helft in. Een aantal mooie kansen met name van de dames kon helaas niet tot de gelijkmaker komen en helaas voor Vido maakte ZKV door wat gerommel onder de korf 1-3. Vido bleef knokken, maar kreeg moeite met goed vrijlopen en zo kon ZKV voorkomen dat Vido echt gevaarlijk werd. Het werd 1-4 voor ZKV, wederom geen punten maar ook deze wedstrijd had er zeker meer ingezeten.

Volgende week tijdens het pinksterweekend zijn de ploegen vrij en op zaterdag 3 juni mogen alle teams de return spelen tegen de tegenstander van vandaag. Voor de beide C-teams zeker geen onmogelijke opgave om nu wel punten te pakken.