KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido kan punten niet mee naar huis nemen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 3 december moesten beide teams van Vido een uitwedstrijd spelen. De C1 moest naar Alkmaar tegen DSO en de D1 tegen BEP in Purmerend. Om 11 uur was de eerste wedstrijd van de dag voor Vido; dit was de C1. De C1 is in een sterkere poule ingedeeld dan dat zij op het veld waren. Vorige week konden zij nog niet hun kunsten vertonen dus dit werd voor hen de eerste zaalwedstrijd. Al snel in de wedstrijd bleek dat DSO daadwerkelijk de betere van de twee was. De meeste van de kinderen waren net iets ouder en fysiek ook sterker. Het combineren ging makkelijker en met verdedigen stond DSO er bovenop. Dit resulteerde erin dat Vido wat haastiger ging spelen, waardoor er divers passes niet succesvol waren. DSO wist door goed combineren regelmatig de vrijstaande speler te vinden en met rust stond het 6-0 voor de Alkmaarders. De tweede helft speelde Vido beter en verdedigend konden ze het beter dicht houden. Ook in de aanval werden mooie kansjes gecreëerd en uiteindelijk wist Joost Gouwenberg de korf succesvol te raken. DSO de betere, maar Vido heeft een nette tweede helft laten zien waardoor het uiteindelijk 9-1 werd voor DSO.

De D1 mocht het in de middag opnemen tegen BEP in sporthal De Beuk. Met 8 spelers ging Vido de strijd aan tegen de groen witte ploeg uit Purmerend. Vorige week won deze ploeg netjes van DTS, maar BEP was een maatje te groot. Kansen werden gecreëerd op het moment dat Vido snel met elkaar overspeelde, maar op het moment dat de bal te lang vast werd gehouden werd het lastig voor Vido. De vrijstaande speler werd daardoor moeizaam gevonden en kon Vido niet gevaarlijk worden. De eindstand werd uiteindelijk 7-3 voor BEP. De doelpunten aan Vido-zijde werden gemaakt door Daniël Keekstra, Arsema Tesfalem en Dennis Booden.
Volgende week mogen de geelblauwen thuis hun wedstrijden spelen in De Zuiderzeehal.