KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido kan niet stunten tegen de kampioen

WIERINGERWERF – Beide Vido-teams moesten op zaterdag 11 maart een thuiswedstrijd spelen en allebei tegen de nummer 1 van de poule; de D tegen KZ uit Koog a/d Zaan en de C tegen OKV uit Oostzaan.

De D staat net onder het midden in de poule en de C staat onderaan dus voor beide teams werd het een zware wedstrijd en was er hopen op een stuntje. Bij de D bleef het lang 0-0, maar KZ was wel de ploeg die sneller overspeelde. Het was KZ dan ook die als eerste wist te scoren. Vido had moeite om de speler goed vrij te krijgen en tot doelpogingen te komen. Met rust stond het 4-0 voor KZ. Na rust creëerde Vido meer kansen, maar deze zorgden er niet voor dat er punten op het scorebord bijkwamen. KZ bleef goed samen spelen en had meer succes in de afronding van de kansen. Het zou uiteindelijk 9-0 voor KZ worden. Het was jammer dat Vido niet beloond werd met een aantal doelpunten, want kansen waren er zeker in de tweede helft.

De C1 moest het opnemen tegen de fysiek sterkere en in leeftijd oudere kinderen van OKV. Uit werd met een speler tekort verloren, maar gelukkig was vandaag iedereen aanwezig. Helaas kon Julia van der Meer niet spelen in verband met een gebroken arm. Al snel bleek het krachtsoverwicht van OKV en heeft Vido de wedstrijd geen moment spannend kunnen maken. Door het goed verdedigingswerk van OKV had Vido moeite met het goed vrijlopen en het snel samenspelen. Een aantal mooie kansen werden er wel gecreëerd, maar uiteindelijk kon alleen Joost Gouwenberg door middel van een strafworp scoren. Het werd 10-1 voor OKV.

Zowel de C als de D moeten nog 2 wedstrijden in de zaal spelen.  Voor beide teams zouden hier wedstrijdpunten gepakt kunnen worden.  Zaterdag 1 april is de laatste zaalwedstrijd waarna weer het veld wordt opgegaan. Op het veld zullen wij uitkomen met 2 C teams en 1 D team.
Laat meer zien
Back to top button