KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido is voorjaarscompetitie begonnen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 21 april begon de voorjaarscompetitie voor de korfbalverenigingen. De zaalcompetitie was een aantal weken geleden afgerond en de korfbalfinale in Ahoy om het Nederlands Kampioenschap werd vorige week gespeeld. PKC uit Papendrecht ging er met de nationale titel vandoor in een helaas niet spannende wedstrijd tegen de verassende tegenstander DVO uit Bennekom. Iedereen dus weer klaar voor een nieuwe competitie. Op het veld komt Vido uit met 3 teams; 2 C-aspiranten en een D pupillen ploeg.
De beide C-teams mochten thuis in de ochtend spelen en de D mocht in de middag naar Kleine Sluis in Anna Paulowna.

De C2 mocht beginnen tegen Roda uit Westzaan. In de C2 zit een aantal kinderen, waarvoor deze wedstrijd ook hun eerste wedstrijd zou worden. Roda kende een team met kinderen welke langer korfbalden en ook beter op elkaar ingespeeld waren. Dit zorgde ervoor dat Roda de betere van de twee was en al snel in de wedstrijd de voorsprong kon pakken. Vido werkte hard en creëerde kansen, maar helaas werden dit geen doelpunten. Met de rust stond het 4-0 voor Roda. In de tweede helft eenzelfde beeld en Roda liep uiteindelijk uit naar een 10-0 overwinning. Roda was gewoon een maatje te groot.

De C1 moest het opnemen tegen BEP uit Purmerend. De teams kenden elkaar van voor de zaalcompetitie en de wedstrijden waren altijd erg spannend. Ook vandaag was dit het geval. Beide teams hadden in het begin moeite om kansen te creëren al was Vido een paar keer dichtbij een doelpunt. Toch was het BEP die ver in de eerste helft het eerste doelpunt maakte, maar niet snel daarna maakte Joost Gouwenberg de gelijkmaker door middel van een afstandsschot. Het werd 1-2, maar door goed opletten van Tristan Struik werd het 2-2 door een mooi kansje onder de korf te benutten. Vlak voor rust maakte BEP de 3-2. In de rust benadrukt goed scherp te blijven, want bij een aantal doelpunten van BEP was Vido net even te laat. Als deze momentjes voorkomen konden worden, was alles zeker nog mogelijk. Na rust combineerde BEP lang om de korf heen, maar werd niet echt heel gevaarlijk. Vido zette wel beter de korfposities neer, maar kon de kansen welke hierbij ontstonden niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker via Joost Gouwenberg 3-3. Helaas maakte BEP direct daarna 3-4 en had Vido nog maar enkele minuten om weer gelijk te komen. Een aantal mooie afstandsschoten gingen net mis waardoor de winst voor BEP was. Een hele leuke wedstrijd, maar helaas geen punten voor Vido.

De D moest tegen Kleine Sluis. Dit team had in de zaal ook tegen Vido gespeeld en werd er een keer gewonnen en verloren. De samenstelling van het D-team is iets anders, omdat een aantal spelers naar de C2 is gegaan. Gelukkig met droog weer startte de wedstrijd. Kleine Sluis bleek vandaag de betere papieren te hebben en wist met de rust een voorsprong te pakken van 3-0. In de tweede helft liep Kleine Sluis verder uit. Uiteindelijk werd het 12-2 voor het team uit Anna Paulowna. Thijmen Roelofsen en Arsema Tesfalem wisten voor Vido te scoren.

In de meivakantie zijn er geen wedstrijden en ook geen trainingen. De eerste training zal zijn om woensdag 10 mei en de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 13 mei. Na een leuke kangoeroedag te hebben gehad op zaterdag 15 april en aanwezig te zijn geweest bij de Koningsspelen in Wieringerwerf (bij de onderbouw op Het Baken en bij de midden- en bovenbouw op het DWOW veld waar de korfbalwedstrijden begeleid werden) staat de maand mei in teken van de vrienden en vriendinnen. Kinderen die het leuk vinden om kennis te maken met de korfbalsport zijn van harte welkom om een aantal keer mee te trainen. De training voor de kinderen van de basisschool is op woensdagmiddag van 15.30-16.30 uur op het korfbalveld tegenover de sporthal.