KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido is de zaalcompetitie gestart

WIERINGERWERF – Op zaterdag 26 november was de eerste speelronde van de zaalcompetitie. Bij Vido mochten beide teams deze competitie starten met een thuiswedstrijd. De D1 mocht het opnemen tegen DTS uit Enkhuizen en de C1 tegen ZKC uit Zaandam.

Om 9.30 uur mochten de D’s van Vido als eerste beginnen. Op het veld kwam Vido met een D 4-tal en een D 8-tal uit; in de zaal werd besloten met 1 D 8-tal uit te komen. Het team bestaat daardoor uit best een heel aantal spelers, waardoor er frequent gewisseld kan worden.

Vido startte goed en het was Dennis Booden die het eerste doelpunt op het scorebord zetten. DTS maakte vrij vlot de 1-1. Kansen werden bij Vido in beide aanvalsvakken gecreëerd en dat resulteerde in een mooie 4-2 voorsprong met rust. Dennis Booden, Sterre Koopman en Thijmen Roelofsen wisten voor rust te scoren. In de rust benadrukt op het snel overspelen en het goed en vlot vrijlopen. Direct na rust maakte Zilvan Koopman 5-2, maar daarna had Vido het moeilijk. DTS maakte het Vido lastiger en Vido maakte wat meer fouten in de passing. Hierdoor kon DTS terugkomen naar 5-4. Het was Finn Schellevis met een mooi afstandsschot die het verschil weer 2 maakte. Nog steeds had de verdediging het lastig en zo werd het 6-6 en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Wederom Finn Schellevis wist te scoren, waardoor Vido weer op voorsprong kwam. Het laatste aanvalsvak van Vido speelde goed samen, waardoor er vele kansen kwamen. Sterre Koopman maakte een aantal minuten voor tijd de 8-6; een heerlijk doelpunt welke de winst veilig stelde. Het was een hele leuke en spannende wedstrijd met een prachtig resultaat.

De C1 zou direct na de D1 tegen ZKC spelen, maar deze wedstrijd kon helaas niet doorgaan. ZKC kwam niet waardoor de wedstrijd een trainingspartijtje werd. De C mag hun eerste wedstrijd volgende week dus spelen tegen DSO uit Alkmaar.