KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido E1 kampioen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 11 juni kwamen alle teams bij Vido in actie en ook alle teams moesten een uitwedstrijd spelen. De E1 was vorige week al kampioen geworden, maar door het gelijke spel van deze ronde zijn zij ook daadwerkelijk alleen kampioen geworden in hun poule. Aangezien niet alle spelers aanwezig konden zijn worden zij volgende week bij de laatste thuiswedstrijd gehuldigd. Gelijk werd vandaag gespeeld tegen ADOS uit Hoorn. Met 5 spelers trok het team de Wieringermeer uit op weg naar West-Friesland. De eerste helft begon goed met 2 doelpunten door Daniël Keekstra. ADOS maakte nog de 1-2, waarna Daniël Keekstra voor rust het laatste punt op het scorebord noteerde. Met een prettige 3-1 voorsprong werd de rust ingegaan. In de tweede helft lukte het Vido helaas niet meer te scoren en kon creëerde ADOS toch wel een aantal kansen. Tweemaal benutte ADOS deze kansen en werd de eindstand 3-3. De strafworpenserie won Vido met 4-1 door doelpunten van Suhair Jemal, Tygo de Jong, Ruben Verbruggen en Daniël Keekstra.

De D2 moest naar WWSV in Wijdewormer. Ook dit team kende vandaag een aantal afzeggingen, maar gelukkig kon de wedstrijd doorgaan. Arsema Tesfalem viel in bij dit team en deed dit hartstikke goed. Het eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op en kwamen er kansen over en weer. Na de 2-0 van WWSV maakte Joëlle van Wordragen 2-1. Lang bleef het gelijk op gaan, maar helaas kon WWSV toch uitlopen naar in de tweede helft een 7-1 voorsprong. Sterre Koopman maakte in de tweede helft het tweede doelpunt voor Vido. Uiteindelijk werd het 8-2 voor WWSV.

Volgend jaar zal dit D 4-tal team 8-tal worden en hopelijk komen zij dan in een poule met meer gelijkwaardige tegenstanders. Ondanks dat Vido de wedstrijden die zij speelden goed speelden was elke wedstrijd de tegenstander net een maatje te groot. Voor de D2 was dit de laatste wedstrijd van dit seizoen; op naar volgend seizoen!

De D1 staat samen met de tegenstander van vandaag OKV uit Oostzaan op een gedeelde eerste plek. De thuiswedstrijd werd verloren van dit team, maar OKV had ook punten gemorst. Een spannende wedstrijd zou dit gaan worden met kampioenschap bij winst als resultaat. Waar Vido de vorige wedstrijden fel uit de startblokken ging, begon het vandaag wat voorzichtig. De felheid en gretigheid kwam gedurende de wedstrijd weer terug, maar in het begin was het erg zoeken. Toch kwam Vido door middel van een doorloopbal van Emma Gouwenberg op een 1-0 voorsprong. Vido kreeg zeker niet minder kansen dan OKV, maar was niet gelukkig in de afronding. OKV benutte een aantal kansen wel goed en zo ging OKV met een voorsprong van 3-1 de rust in. Na rust werd Vido feller en speelde een goede tweede helft. Het werd 4-1, maar snel daarna 4-2 door nog een doorloopbal van Emma Gouwenberg. Vido creëerde meer kansen dan in de eerste helft en werd gevaarlijker. Maar ook nu zat het schot niet mee en konden de kansen niet verzilverd worden. Dit maakte dat OKV uiteindelijk met de winst en het kampioenschap er van door ging; het werd 6-2 voor OKV. Een balende ploeg na de wedstrijd waarin zeker in de tweede helft goed gespeeld werd, maar als je niet scoort wordt het lastig. Als Vido volgende week van Stormvogels wint en OKV verliest van BEP, waar zij eerder van verloren hebben, dan maakt Vido nog kans om kampioen te worden; al hebben zij het dus niet meer zelf in de hand.

Volgende week de laatste ronde van de competitie waarbij de E en de D1 thuiswedstrijden spelen.