KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido D1 en C1 sluiten najaarscompetitie goed af

WIERINGERWERF – Zaterdag 14 oktober moesten alle drie de Vido teams thuis spelen. Het D1, het kampioensteam, moest als eerste spelen. Kleine Sluis was de tegenstander welke tweede stond met twee punten achterstand. Als Kleine Sluis won dan waren zowel Vido als Kleine Sluis kampioen. Er was Vido dus alles aan gelegen om te winnen om zo alleen kampioen te zijn. Vido begon voortvarend en kwam vrij snel met 2-0 voor door doelpunten van Arsema T. Vido was de eerste 10 minuten echt beter en wist de voorsprong door Arsema K en Daniël Keekstra uit te breiden naar een heerlijke 4-0 voorsprong. Deze 4-0 was ook de ruststand. Kleine Sluis werd aan het einde van de eerste helft wel gevaarlijker. Na rust pakte Vido goed door en Arsema K maakte 5-0. Kleine Sluis maakte hun eerste doelpunt, maar Suhair Jemal bracht de voorsprong naar 6 punten en was het 7-1. Vido schakelde vlot van de verdediging naar de aanval waardoor het kansen kon creëren. Vido was echt de betere vandaag en uiteindelijk werd het 9-3 voor Vido.

De C2 mocht het ook opnemen tegen Kleine Sluis. Een aantal kinderen van Kleine Sluis moesten zelfs twee wedstrijden spelen. De eerste helft was een spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Kansen vielen er niet heel veel maar wel over en weer. Het was Kleine Sluis die voor rust als enige wist te scoren en werd de rust ingegaan met 1-0 voorsprong voor Kleine Sluis. De tweede helft kon Vido het niveau van de eerste helft niet helemaal vasthouden en met name in de verdediging had Vido het af ten toe lastig. Hierdoor kon Kleine Sluis een aantal keer vrij komen voor de korf. Vido had ook een aantal mooie kansen maar kon deze helaas niet omzetten naar doelpunten. Uiteindelijk werd het 3-0 voor Kleine Sluis.

De C1 moest tegen BEP uit Purmerend. BEP stond met Stormvogels bovenaan en om kampioen te kunnen worden moest BEP winnen van Vido. Vido wilde de wedstrijd van vorige week graag vergeten en het seizoen afsluiten met een goede wedstrijd. De start van deze wedstrijd voor Vido was vele malen beter dan die van vorige week en al in de eerste aanval werd door Emma Gouwenberg gescoord door middel van een doorloopbal. De verdediging hield het goed dicht en het eerste aanvalsvak draaide vandaag echt supergoed. Door goed reboundwerk konden de aanvallen langer duren en Vido liep uit naar een 2-0 door een doorloopbal van Joost Gouwenberg die keurig vanuit de ruimte werd aangespeeld door Julia van der Meer. Met rust stond het 2-1 en na rust maakte BEP toch de 2-2, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Het eerste aanvalsvak bleef goed draaien en kon lange aanvallen neerzetten. Het verdedigingsvak stond ook goed te verdedigen dus kreeg het aanvalsvak te tijd om naar doelpunten te zoeken. BEP had ook een aantal mooie schoten op de korf, maar die ketsten eruit. Twee keer Joost Gouwenberg zorgde dat de wedstrijd gespeeld was en Vido de punten in Wieringerwerf kon houden. Een teleurgesteld BEP ging richting Purmerend en Vido was blij en tevreden hoe de wedstrijd gegaan was.

Volgende week komt de C2 alleen nog in actie in deze najaarscompetitie; zij mogen naar Assendelft tegen Furore spelen. Na de herfstvakantie zullen alle teams weer de zaal in gaan, waar de zaalcompetitie op 9 november zal beginnen.