KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido D houdt goede lijn vast

WIERINGERWERF – Op zaterdag 16 september moesten alle teams van Vido een uitwedstrijd spelen. Vorige week had Vido een geweldige start van de competitie, waarbij alle team wonnen. Deze zaterdag ronde twee van de competitie. De D moest naar AW/DTV in Amsterdam en begon deze wedstrijd net zo voortvarend als vorige week en wist snel een voorsprong te pakken. De kinderen van Vido korfballen allemaal al een aantal jaar en nu in een 4-tal competitie lijkt het dat zij tegen teams moeten welke minder korfbalervaring hebben. Het niveauverschil was dan ook groot en Vido liep snel uit en kwam met het doelpunt aantal in de dubbele cijfers. De einduitslag werd 14-0 voor Vido. De doelpunten werden gemaakt door Arsema Tesfalem 8x, Daniël Keekstra 5x en Arsema K 1x.

De C2 moest tegen Roda in Westzaan. De ploeg uit de Zaanstreek was van een heel ander kaliber dan het team uit Enkhuizen vorige week en Vido kwam dan ook snel op achterstand. Roda was echt de betere van de twee en ook in deze wedstrijd was er een groot niveauverschil; alleen dan helaas niet voor Vido. Met rust stond het 7-0 en de eindstand zou uiteindelijk 15-0 worden.

De C1 moest tegen Stormvogels in Uitgeest. De ploegen hebben elkaar al meerdere keren getroffen en dit waren altijd spannende wedstrijden die over en weer gewonnen werden. Ook vandaag was dit het geval. Stormvogels opende de score en wist ook telkens aan de goede kant van de score te zitten. Na de 2-0 voorsprong voor Stormvogels zorgde Tristan Struik met een afstandsschot voor 2-1. Met rust stond het 3-2; doelpunt voor Vido werd gemaakt door Julia van der Meer.

Na rust was het weer Stormvogels die de score opende, maar Chimene Koghee bracht de spanning terug naar 4-3. Vido kon helaas de felheid en de gretigheid van vorige week niet in deze wedstrijd terughalen en kwam hierdoor net even te kort. Door een aantal onoplettendheden achter elkaar in het laatste kwart kon Stormvogels uitlopen naar een 7-3 en was de wedstrijd gespeeld. Het zou uiteindelijk 8-3 worden.  Volgende week is de C2 vrij en mogen de C1 en D1 allebei weer een uitwedstrijd spelen.  De C1 tegen Bep uit Purmerend en de D1 gaat naar Anna Paulowna waar zij Kleine Sluis treft.