KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C2 kan flitsende start niet omzetten naar winst

WIERINGERWERF – Op zaterdag 6 januari moest alleen de Vido C2 bij Vido spelen. Furore uit Assendelft was de tegenstander. Eigenlijk had deze wedstrijd in de eerste speelronde al gespeeld moeten worden, maar Furore had toen niet voldoende spelers. In overleg was deze wedstrijd verplaatst naar 6 januari.

Vido begon het jaar 2024 erg goed en meteen in de allereerste aanval binnen 10 seconde maakte Nikola Bergandy 1-0 voor Vido. Een beter begin kon Vido zich dus niet wensen. Furore een ploeg met alleen maar meisjes was in het voordeel kijkende naar de lengte. Dit maakte het voor Vido lastig om het baltempo hoog te houden. Niet lang na de 1-0, maakte Furore 1-1. Kansjes vielen over en weer en de hele eerste helft was een gelijkwaardige strijd, waarbij zoals gezegd Furore wel lengte overwicht had. Begin tweede helft is voor Vido C2 altijd lastig en ook nu weer kwam Vido direct achter te staan. Gelukkig voor Vido kwam snel de gelijkmaker door Arsema K. Lang stond het 2-2, maar het lengte overwicht aan de kant van de tegenstander maakte het dat het spel te statisch werd. Furore maakte uit een aantal mooie kansjes toch doelpunten en kon de wedstrijd winnen met 5-2. Vido bleef wel knokken tot het einde en had nog een aantal mooie kansen welke helaas niet benut werden. Een leuke wedstrijd waarin er voor Vido wellicht iets meer had ingezeten.

In de middag ging dit team met elkaar gezellig in de kantine het nieuwe jaar inluiden. Volgende week staan er voor beide Vido-teams uitwedstrijden op het programma; de C1 moet tegen WWSV in Purmerend en de C2 moet tegen Celeritas in Alkmaar.

In het vooruitzicht bij Vido staat ook nog het Schoolkorfbaltoernooi welke op 24 januari wordt georganiseerd en de instuif voor groep 1 t/m 3 welke op 17 januari en 14 februari is.