KorfbalLokaal nieuwsNieuws

Vido C2 is voorjaarscompetitie begonnen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 6 april startte de voorjaarcompetitie voor de korfballers. Voor Vido kwam alleen de C2 in actie, omdat de tegenstander van de C1 geen team op de been kon brengen. Deze wedstrijd zal volgende week zaterdag gespeeld gaan worden.

Vido speelt en traint nu op het complex van voetbalvereniging DWOW aangezien er op dit moment geen gebruik gemaakt kan worden van het eigen veld. Aan het korfbal/atletiekveld worden momenteel werkzaamheden verricht ten behoeve van het nieuwe Campusterrein. Voor Vido was het even schrikken om te horen dat er gedurende de gehele voorjaarscompetitie geen gebruik gemaakt kon worden van het terrein, maar gelukkig heeft zij onderdak kunnen vinden bij DWOW.

De C2 begon de competitie tegen Sporting Andijk uit Andijk. De ploegen kennen elkaar al vanuit de zaalcompetitie waar de Andijkers twee keer de betere waren. Met prachtig weer begonnen de aspiranten de wedstrijd en was het in de eerste helft dat Sporting Andijk de meeste kansen kon creëren. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong. Na de 3-0 maakte Arsema K, maakte de 3-1 en Finn Schellevis met een afstandsschot 4-2. Met rust stond het 5-2 voor de gasten. De tweede helft was een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Vido veel kansen creëerden, maar niet gelukkig was in de afronding. Vido, welke meestal moeite heeft om in de tweede helft het niveau van de eerste helft te evenaren, speelde een goede tweede helft en was zeker niet de mindere van de twee. Vido kreeg meer kansen en schotpogingen, maar zoals gezegd waren deze niet effectief en bleef de stand heel lang 5-2. Aan het einde wist Sporting Andijk toch nog een keer te scoren, waardoor de eindstand 6-2 in het voordeel was van de Andijkers. Een goede wedstrijd waarin een wedstrijdpunt zeker verdiend zou zijn geweest.
Volgende week zaterdag staan er twee thuiswedstrijden op het programma. De C1 start tegen Badhoevedorp en de C2 speelt daarna tegen Celeritas uit Alkmaar. De spelers kunnen meteen na de wedstrijd online of via de TV de strijd om het Nederlands kampioenschap volgen. PKC uit Papendrecht neemt het op tegen DVO uit Bennekom in Ahoy.