KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 wint weer en staat bovenaan

WIERINGERWERF – Op zaterdag 1 oktober moesten alle teams van Vido een uitwedstrijd spelen. Om 9 uur was de eerste wedstrijd van de D1 tegen de D2 van Bep in Purmerend. Het team ging met 7 spelers op pad, waardoor in 1 vak 4 spelers van Bep stonden en 3 van Vido. Op het moment dat Bep dan in de aanval staat mag de speler welke geen tegenstander heeft niet op de korf schieten. Na een paar pittige buien in de ochtend in

Wieringerwerf gehad te hebben was het gelukkig droog en prachtig zonnig weer in Purmerend. De D2 van Bep bleek iets beter te zijn op deze dag en opende de score dan ook. Vido werkte hard en probeerde hetgeen op de training geleerd te hebben uit te voeren, maar kon niet voorkomen dat Bep scoorde. Bep kwam uiteindelijk op een 8-0 voorsprong, waarna Vido met 2 mooie treffers van Arsema Tesfalem en Zilvan Koopman de eindstand bracht naar 8-2.

Het tweede team dat in actie mocht komen op deze dag was de C1; zij moesten tegen DSO C2 in Alkmaar. Ook daar prachtig, droog en zonnig weer. Om 10.30 uur startte de wedstrijd. Al vrij snel kwam Vido op voorsprong door een doorloopbal van Joost Gouwenberg. De aanval had in het begin moeite om een goede aanval neer te zetten, maar het duurde niet lang toen het beter ging. Met een mooi omdraaiballetje van Emma Gouwenberg werd het 0-2. Beide teams zetten goede aanvallen neer en met name het lengte overwicht bij een aantal spelers zorgde ervoor dat DSO het lastig kon maken bij Vido. Het zou 2-4 met de rust worden; doelpunten aan Vido-zijde Maja Kobzdej via een afstandsschot en Joost Gouwenberg met een strafworp. In de rust erop gehamerd dat deze wedstrijd echt nog niet binnen was en er hard gewerkt moest worden. Het was na rust het tweede aanvalsvak welke veel kansen kreeg. Ondertussen hield de verdediging het goed dicht, waardoor wederom Maja Kobzdej en Sabrin Jemal konden scoren; 2-6. Joost Gouwenberg maakte het gat 5 via een afstandsschot. Het werd 3-7, maar de doelpunten van Floor Schellevis en Sabrin Jemal maakten dat de wedstrijd in the pocket was. Uiteindelijk werd het 4-9. Door het gelijkspel in de wedstrijd Bep tegen Stormvogels staat Vido met 1 wedstrijdpunt aan leiding in deze poule.

De laatste wedstrijd van de dag voor Vido was de D2 tegen WWSV. WWSV een ploeg met oudere en veel langere kinderen steekt met kop en schouders boven de teams in deze poule uit. Met dikke cijfers wordt elke keer gewonnen. Thuis werd met 10-2 verloren, maar uit was het erg lastig voor Vido. Vido probeerde de schade beperkt te houden en werkte de hele wedstrijd erg hard, maar WWSV was echt een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 18-1. Het enige doelpunt bij Vido werd gemaakt door Dennis Booden. De D2 moet nog 2 wedstrijden in deze competitie; beide een returnwedstrijd. De eerste wedstrijden waren leuke spannende wedstrijden, dus bij de return zal dit voor de kinderen een veel leukere wedstrijd zijn dan deze zaterdag.

Volgende week zaterdag staan er 3 thuiswedstrijden op het programma, waarbij de D2 om 9.15 uur als eerste in actie mag komen.

Laat meer zien
Back to top button