KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 wint ruim van Groen Geel

WIERINGERWERF – Op zaterdag 25 november moesten beide Vido teams thuis spelen; de C1 tegen Groen Geel uit Wormer en de C2 tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna. De C2 mocht beginnen met hun eerste competitiewedstrijd. De eerste ronde waren zij vrij geroosterd en vorige week kon de tegenpartij geen team op de been brengen.

Vido begon voortvarend en fel aan de wedstrijd, maar Kleine Sluis was een team dat langer met elkaar in deze samenstelling speelde en dat was te zien. Bij Vido zijn het D 4-tal en de C 8-tal van de najaarscompetitie samengevoegd tot een team en dat is nog wel wennen. Kleine Sluis kwam voor met 1-1, maar Finn Schellevis zorgde al snel voor de 1-1. De wedstrijd ging een tijd lang gelijk op. Door het wat overzichtelijker spelen van Kleine Sluis konden zij meer kansen creëren en liepen uit naar 4-1. Nikola Bergandy maakte 2-4 en dat was ook de ruststand. De tweede helft werd Kleine Sluis feller en ging meer passing vanuit de diepte toepassen, waardoor het gevaarlijker werd en dus ook kansen creëerde. In de tweede helft liep Kleine Sluis uit naar 8-2. Arsema Tesfalem maakte de 8-3 en uiteindelijk werd het 11-3 voor Kleine Sluis.

De C1 moest het opnemen tegen Groen Geel. Beide teams speelden nog niet eerder tegen elkaar dus onbekendheid vanaf beide kanten. Vido begon goed, maar door rommelig spel maakte de eerste aanval het zichzelf lastig. Vido bleek al wel snel de betere van de twee te zijn, maar moest dit nog wel laten zien in doelpunten. Door wat te dicht op elkaar spelen kon Groen Geel een aantal keer de bal onderscheppen en wist hierdoor ook het eerste doelpunt te maken. Vido ging daarna rustiger en overzichtelijker spelen en zo kon Joost Gouwenberg de 1-1 maken door middel van een doorloopbal. Het eerste aanvalsvak hield het in de verdediging goed dicht, waardoor het tweede aanvalsvak de tijd kreeg om aan te vallen. Het was Lennart Hoekenga die twee keer door middel van een doorloopbal 3-1 maakte. Voor rust maakt Joost Gouwenberg ook nog twee doorloopballen en werd de rust in gegaan met een 5-1 voorsprong. De tweede helft was eenzelfde beeld waarin Vido de betere van de twee was. Op momenten dat Vido de aanval ruim opzette kwamen er mooie kansen voor Vido. Het werd uiteindelijk 10-3 voor Vido. In de tweede helft scoorden voor Vido: Maja Kobzdej, Lennart Hoekenga en 3x Joost Gouwenberg.

Volgende week moet de C2 een uitwedstrijd spelen tegen DTS in Enkhuizen en de C1 gaat op vrijdagavond wederom spelen tegen Groen Geel maar dan in Wormer.