KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt verdiend punt

WIERINGERWERF – Zaterdag 17 juni moesten alle teams hun laatste competitiewedstrijd spelen. De beide C teams moesten thuis en de D moest naar Enkhuizen. De D moest het uit opnemen tegen DTS. De D zit in een sterke poule en komt in deze poule even te kort. Ook vandaag moest dit team haar meerdere herkennen in het blauw wit rode team uit Enkhuizen. De geelblauwen hadden wel meerdere kansen en helaas werd ook een aantal doelpunten afgekeurd. Uiteindelijk werd het 13-3. De doelpunten bij Vido werden gemaakt door Arsema Tesfalem 2x en Dennis Booden 1x.

De C2 zit ook in een sterke poule en daarbij speelt een aantal kinderen in dit team voor het eerst competitie. Deze zaterdag het team van Celeritas. Dit team had een aantal lange kinderen waardoor het passen soms lastig was. Daarbij wachtte Vido af en toe lang waardoor de bal moeizaam van het ene vak naar het andere ging. Op de momenten dat het overspelen soepel ging werd Vido ook meteen gevaarlijk en waren er mooie kansen. Toch was het Celeritas die de eerste twee doelpunten wist te maken. Thijmen Roelofsen bracht Vido weer terug in de wedstrijd en het was 1-2. Met de rust stond het 4-1, maar direct na rust wist Nikola Bergandy haar eerste doelpunt te scoren en was het 2-4. Het werd 2-5 en Lennart Hoekenga maakte 3-5. Op het einde liep Celeritas toch uit en werd het 8-3 voor de Alkmaarders.

De C1 moest tegen Apollo. Bij de uitwedstrijd werd verloren en dan met name op het fysieke overwicht de lange heren uit Heerhugowaard. Vandaag was dit niet anders. Vido haar eerste verdediging hield het goed dicht en de eerste aanval had veel mooie kansen, maar helaas geen doelpunten. Aan het einde van de eerste helft wist Emma Gouwenberg Vido op voorsprong te brengen en niet lang daarna scoorde broer Joost Gouwenberg de 2-0. Direct na de vakwissel wist Apollo van grote afstand te scoren en met deze stand werd ook de rust ingegaan. Beide teams hadden kansen, maar waren niet gelukkig in de afronding. Vido bleef hard werken en knokken, maar kon niet voorkomen dat het 2-2 en ook 3-2 werd voor Apollo. De lange heren van Apollo maakte het het aanvalsvak erg lastig, maar gelukkig wist Joost Gouwenberg in de laatste seconde te scoren en werd er een prachtig wedstrijdpunt gepakt. Een welverdiend gelijkspel!

Komende woensdag zal voor alle teams de laatste training zijn waarna we op zaterdag 24 juni het seizoen gezellig met elkaar afsluiten.