KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt punten in beladen wedstrijd

WIERINGERWERF – Op zaterdag 16 december moesten beide Vido teams hun laatste wedstrijd van het jaar 2023 spelen in de Zuiderzeehal.

De C2 moest tegen Stromvogels uit Uitgeest. Vido startte voortvarend en de eerste aanval had veel mooie kansen. De aanvallen werden goed neergezet met een aangeef en afvang, waardoor de aanvallen lang duurden. Helaas voor Vido zat het geluk niet mee en kwamen er geen doelpunten. De verdediging van Vido hield goed stand, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat net voor rust de 0-1 kwam. Een eerste helft waar Vido de betere van de twee was, maar helaas dus toch tegen een achterstand aan keek. Een overwinning was dus zeker mogelijk. Helaas ook bij deze wedstrijd was de tweede helft het moeilijkste gedeelte voor Vido. Vido startte niet scherp genoeg, waardoor het in een paar minuten 3-0 voor Stormvogels stond. Vido bleef het proberen, maar maakte in de tweede helft meer fouten dan in eerste helft, waardoor het onnodig balverlies leidde. Stormvogels liep uit naar 5-0, waarna Finn Schellevis het eerste doelpunt voor Vido maakte. Vido maakte ook het laatste doelpunt van de wedstrijd dat werd de 2-9; deze werd gemaakt door Arsema Tesfalem. Jammer dat ook nu weer de tweede helft Vido partte speelde.

De C1 moest tegen KVZ uit Zaandam. Beide teams kwamen elkaar niet eerder tegen dus het was zaak om zo fel mogelijk te gaan starten. Dit deed Vido ook, maar net als vorige week had het eerste aanvalsvak genoeg kansen, maar had moeite deze kansen in doelpunten om te zetten. Joelle van Wordragen zorgde door een mooi afstandsschot voor de 1-0, waarna het vlak daarna 1-1 werd. Vido was echt de betere van de twee en gelukkig voor Vido wist Maja Kobzdej twee keer van afstand te scoren en zo stond het 3-1 voor Vido. Julia van der Meer en Joost Gouwenberg wisten voor rust voor Vido beide te scoren en door nog een doelpunt van KVZ werd de rust ingegaan met een 5-2 voorsprong. De tweede helft werd een hele andere wedstrijd dan de eerste helft. KVZ ging veel fysieker spelen en maakte veel overtredingen waarvoor gefloten werd. KVZ was het hier niet mee eens en liet dit ook blijken. Vido bleef wel korfballen, maar door meer statisch te spelen maakte Vido het zichzelf ook lastig. Hierdoor ging de bal minder snel rond en werden de vrije personen minder snel gevonden. Gelukkig wist Maja Kobzdej in de tweede helft te scoren voor Vido en werd het uiteindelijk 6-2 voor Vido. Een leuke eerste helft en geïrriteerde tweede helft waarbij Vido het hoofd koel hield en de punten van deze wedstrijd gewoon pakte.
De eerstvolgende wedstrijd voor de spelers voor Vido is op 6 januari; de C2 moet dan thuis tegen Furore spelen.
Aankomende week wordt er nog getraind, waarna de spelers gaan genieten van de kerstvakantie.