KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt net geen punten

WIERINGERWERF – De beide Vido-teams moesten op zaterdag 9 december spelen in de Zuiderzeehal.
De C2 moest om 10 uur tegen Sporting Andijk en de C1 tegen Purmer uit Purmerend. Vido C2 en Sporting Andijk hadden elkaar op het veld ook al getroffen en deze wedstrijden waren in het voordeel geëindigd van Sporting Andijk. Ook in deze wedstrijd bleek Sporting Andijk de betere van de twee te zijn. De gasten wisten sneller te combineren, maar door goed verdedigend werk van Vido bleef het in de eerste helft lang 0-0. De rust zou ingaan met een 3-0 voorsprong voor Sporting Andijk. De tweede helft maakte Vido teveel pass fouten, waardoor de aanvallen van Sporting Andijk langer duurden en uiteindelijk wisten zij hier ook uit te scoren. De einduitslag zou 10-1 worden. Finn Schellevis wist voor Vido het enige doelpunt scoren. Helaas een groot verschil, welke in de eerste helft nog niet verwacht werd. Volgende week hopen op een betere tweede helft.

De C1 moest tegen Purmer. Aan de uitslagen van beide teams kon dit nog wel eens een spannende wedstrijd worden. Vido kwam goed uit de startblokken en creëerde in het eerste aanvalsvak veel mooie kansen, maar Vido had pech met de afronding. Hierdoor bleef het lang 0-0 en zelfs 2-0 in het voordeel van Purmer; dit was ook de ruststand. Na rust bracht Maja Kobzdej de stand op 1-2 en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Purmer wist weer uit te lopen naar een 4-1 voorsprong maar Joost Gouwenberg, via een afstandsschot, en Lennart Hoekenga door middel van een doorloopbal maakte 3-4. Met nog een paar minuten op de klok knokte Vido voor een gelijkspel, maar helaas lukte dit niet meer. Een wedstrijd waarin Vido zeker niet de mindere was, maar wel met lege handen bleef staan.

Volgende week de twee laatste wedstrijden van dit kalenderjaar. De C1 mag het opnemen tegen WWSV uit Wijdewormer en de C2 moet tegen Stormvogels. Voor beide teams moeten er mogelijkheden zijn op punten.