KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt in laatste minuten de winst

WIERINGERWERF – Zaterdag 8 maart kwamen voor Vido beide teams in actie. De C2 moest in de ochtend tegen Stormvogels in Uitgeest en de C1 in de middag tegen KVZ in Zaandam. De C2 startte voor Vido de korfbaldag. Stormvogels staat een aantal plaatsten boven Vido en was in de thuiswedstrijd de betere van de twee. Ook deze zaterdag bleek dit zo te zijn. Stormvogels kwam als snel op een 4-0 voorsprong, maar gelukkig voor Vido kon Finn Schellevis voor rust nog scoren en werd het 4-1. De rust werd ingegaan met 5-1. Na rust hetzelfde beeld waar Stormvogels de betere was en ook kon profiteren van de onoplettendheidjes van Vido. Het werd uiteindelijk 9-3 voor de thuisclub. Voor Vido scoorden in de tweede helft Arsema Tesfalem en Daniel Keekstra.

De C1 moest om 14.00 uur met hun wedstrijd beginnen tegen KVZ die een plek boven Vido op de tweede plaats stond. KVZ begon goed en wist te profiteren van wat scherpteverlies bij Vido en wist uit te lopen naar 3-0. Lennart Hoekenga maakte de 3-1 voor rust via een doorloopbal. Een leuke eerste helft waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren en na de 3-0 Vido steeds beter begon te spelen. In de tweede helft moest hard gewerkt worden, dan zouden er zeker mogelijkheden zijn. Direct na rust wist KVZ uit te lopen naar 4-1, maar door een strafworp van Emma Gouwenberg kwam er weer wat aansluiting. Het tweede aanvalsvak creëerde ook dit keer weer veel kansen en met doorloopballen van Chimene Koghee en Lennart Hoekenga was de spanning volledig terug in de wedstrijd en stonden beide ploegen in evenwicht. 4-4 met nog een minuut of 8 op de klok. Vido in de tweede helft zeker de betere van de twee werkte hard op zoek naar de voorsprong. Met nog 2 minuten op de klok scoorde Joost Gouwenberg de 5-4 en Vido gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Een prachtige teamoverwinning!

Volgende week staan alweer de laatste twee zaalwedstrijden op het programma. Beide teams spelen thuis in de Zuiderzeehal.