KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt de winst

WIERINGERWERF – Op zaterdag 10 juni moesten alle teams van Vido spelen. De D mocht thuis en beide C teams mochten een uitwedstrijd spelen.

De D begon om 9.30 uur op ons eigen korfbalveld aan de Tamsmalaan. De tegenstander was Kleine Sluis uit Anna Paulowna. In Anna Paulowna werd verloren, maar wellicht liggen er vandaag wel kansen.
Vido begon de wedstrijd goed en geconcentreerd en speelde goed. Kleine Sluis werd het lastig gemaakt en ook de verdediging hield het goed dicht. Helaas was het wel Kleine Sluis die twee keer voor rust alleen wist te scoren. De rust werd ingegaan met een 2-0 achterstand, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Als Vido zo door bleef gaan dan lagen er zeker mogelijkheden. Helaas kende de wedstrijd voor Vido twee gezichten en was de concentratie en de scherpte de tweede helft minder, waar Kleine Sluis van profiteerde. Kleine Sluis liep een aantal doelpunten uit voordat Vido wist te scoren. Daniel Keekstra maakte voor Vido het enige doelpunt. Het werd uiteindelijk 11-1 voor Kleine Sluis. Een goede eerste helft, maar helaas duurt de wedstrijd 2 helften.
De C1 mocht het om 10 uur opnemen tegen Bep in Purmerend. De teams hebben elkaar al meerdere keren getroffen en al deze wedstrijden waren leuke en spannende wedstrijden. Thuis trok Bep aan het langste einde. Ook nu weer waren de teams aan elkaar gewaagd, maar waren er in de eerste helft meer kansen voor Vido. Het was Joost Gouwenberg met een afstandsschot die de 1-0 voor Vido neer zette. Vido had met vlagen moeite met de ballen goed te passen, waardoor het onnodig balverlies leidde, maar Bep kon hier niet van profiteren. In de eerste helft maakte wederom Joost Gouwenberg met een mooie actie de 2-0; dit was ook de ruststand. De tweede helft bleef Vido goed verdedigen en ook goed voorverdedigen. Kansen vielen over en weer, maar Tristan Struik was de enige die in de tweede helft een doelpunt wist te maken. Deze zege, waar lang op gewacht was, voelde heerlijk!

De C2 moest om 11 uur spelen tegen Roda in Westzaan. Thuis werd verloren van dit team en in deze warmte kon Vido dus aan de bak. Vido begon goed aan de wedstrijd, maar had toch al vrij snel door dat Roda ook dit keer de betere was van de twee. Hard werken in deze hitte werd wel beloond met 3 prachtige doelpunten van Sabrin Jemal, Finn Schellevis en Thijmen Roelofsen. Roda won de wedstrijd met 13-3.

Volgende week spelen beide C teams hun laatste wedstrijd thuis en de D speelt hun laatste wedstrijd uit.
Voor Vido eindigt de competitie dus volgende week. Er zal nog 2 weken getraind worden, waarna op zaterdag 24 de seizoensafsluiting is.