KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt de winst

WIERINGERWERF – Op zaterdag 8 juni moest voor Vido alleen de C1 spelen. In Haarlem moest het spelen tegen de C2. Thuis werd gewonnen van dit team en was de wil er om ook in Haarlem de punten te pakken. Snel werd duidelijk dat de samenstelling van dit team anders was dan thuis en bleek een heel deel van de C1 met regelmaat in te vallen. Na een lange eerste aanval van Haarlem en een paar aanvallen van Vido welke rommelig verliepen was het Emma Gouwenberg die de 1-0 neer zette voor Vido. Vido was zoekende in de aanval en de harde wind maakte het opzetten van de aanvallen niet altijd even makkelijk. De verdediging kon het goed dicht houden en hierdoor kon Joost Gouwenberg met een doorloopbal het tweede doelpunt van de wedstrijd maken. De 2-0 voorsprong was ook de ruststand.

Na rust startte Vido goed en werd Maja Kobzdej goed in de ruimte aangegeven door Tristan Struik en maakte een prachtige doorloopbal. Een betere start na rust kon Vido niet wensen. Dezelfde Maja wist 10 minuten na rust ook een afstandschot te maken en zo stond Vido 4-0 voor. Hoe Haarlem speelde was erg afhankelijk van de spelers welke werden opgesteld en tegen het einde kwamen er meer spelers van de C1 in het veld. Vido werkte hard en na de 1-4, maakte Joost de 5-1 voor Vido door een doorloopbal. Met nog 10 minuten te gaan hield Vido het goed dicht in de verdediging en in de aanval werd gezocht naar nog een doelpunt. Helaas voor Vido kwam deze er niet en wist alleen Haarlem nog te scoren. Een hele knappe en dik verdiende overwinning voor Vido.

Volgende week in de laatste speelronde komen zowel de C1 als de C2 in actie. Beiden spelen een uitwedstrijd. De C1 mag naar Heerhugowaard om het op te nemen tegen Apollo en de C2 gaat naar Andijk om tegen Sporting Andijk te spelen.