KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 maakt het spannend

WIERINGERWERF – Op woensdagavond 15 mei moest de C1 van Vido een thuiswedstrijd spelen. Doordat de tegenstander Apollo op 11 mei geen team kon samenstellen, werd deze wedstrijd verzet naar 15 mei. Vlak voor aanvang van de wedstrijd nog een dikke bui, maar gelukkig tijdens de wedstrijd prachtig weer.
Vido begon voortvarend en meteen bij de eerste aanval werd Joost Gouwenberg gehinderd en werd naar de strafworpstip gewezen. Dezelfde Joost rondde deze strafworp netjes af en binnen de minuut stond het 1-0. Apollo deed snel wat terug en de stand stond weer gelijk. Het eerste aanvalsvak hield het goed dicht, waardoor het tweede aanvalsvak ruimte had om de aanval goed neer te zetten. Tristan Struik wist via een mooi kansje achter de korf weer de voorsprong voor Vido neer te zetten en niet veel later maakte Chimene Koghee van afstand 3-1. Vido speelde goed, maar ook Apollo wist gevaarlijk te blijven en bij Vido was de scherpte er lang niet altijd. Gelukkig maakte Joost Gouwenberg van afstand 4-1. Na de 4-2 werd het 5-2 door Maja Kobzdej via een afstandsschot. Voor rust werd het nog 5-3 en 6-3 door Emma Gouwenberg via een kansje achter de korf. In de rust benadrukt dat er zorgvuldig gespeeld moest worden, want deze 3 doelpunten voorsprong wil niet zeggen dat de punten al binnen waren. Na rust werd het snel 6-4. Deze stand bleef lang op het scorebord staan, omdat Vido moeite had de kansen die ze kreeg af te ronden. Uiteindelijk wist Apollo van grote afstand te scoren en stond het 6-5. Met nog een aantal spannende minuten te gaan kon Vido na het fluitsignaal rustig ademhalen; de punten waren binnen. Hard gestreden in de tweede helft om de punten veilig te stellen tegen een ploeg waar Vido het altijd lastig tegen heeft.
De eerstvolgende wedstrijd voor dit team is op 1 juni in Badhoevedorp. De C2 neemt het woensdagavond thuis op tegen DTS uit Enkhuizen.