KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 had meer verdiend

WIERINGERWERF – Op zaterdag 3 juni moesten alle teams van Vido een uitwedstrijd spelen. De C2 moest om 10 uur in Assendelft en de C1 en de D1 rond de klok van 11 uur in Zaandam en Uitgeest. Gelukkig moesten de C2 en de D1 vlakbij elkaar spelen, zodat er bij elkaar ingevallen kon worden en ook dubbele wedstrijden gespeeld kon worden. Alle teams speelden de wedstrijden tegen dezelfde tegenstander als 2 weken geleden. De C2 startte de dag dus in Assendelft. Thuis was het Furore die met 3-1 won, maar helaas moest Vido vandaag echt haar meerder erkennen in de Assendelfse club. Het werd 6-1 voor Furore.

De D1 moest tegen Uitgeest en 3 van de 5 kinderen had dus al een wedstrijd bij de C2 in de benen. Thuis was Stormvogels een maatje te groot voor de geelblauwen en dat was vandaag niet anders. Stromvogels speelde feller en hier had Vido veel moeite mee. Het was 7-0 met de rust. Na rust wist Vido 3x te scoren; Arsema Tesfalem, Dennis Booden en Suhair Jemal maakten de drie doelpunten. Uiteindelijk werd het 13-3 voor Stormvogels.

De C1 moest het opnemen tegen ZKV. Thuis een spannende wedstrijd waar ZKV net even de betere was. In het zonnetje in Zaandam begon Vido goed en kwam met 1-0 voor door een mooie actie van Joost Gouwenberg. Beide teams creëerden wel kansen, maar kon deze niet afronden. Ook dit keer had ZKV op een aantal posities lengte overwicht en mede door het fel verdedigen, was het voor Vido soms lastig om de bal van de verdediging in de aanval te krijgen. Door hard werken bleef het 1-0 met rust. Na rust werd het vrij vlot 1-1 en later 2-1 voor ZKV. Door een benutte strafworp van Julia van der Meer was het weer gelijk. Zo bleef het tot een kleine 5 minuten voor het einde en leek een gelijk spel in de lucht te hangen. Na een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter, waar ZKV van kon profiteren en hierdoor een aantal keer kon scoren, wist ZKV toch de winst te pakken. Het werd 5-2 voor de Zaankanters. Een wedstrijd waarin een gelijkspel zeker verdiend was. De nare bijsmaak werd met een lekker ijsje weggespoeld.

Volgende week spelen beide C-teams een uitwedstrijd en de D mag het thuis opnemen tegen Kleine Sluis. Op naar volgende week!