KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 begint zaalcompetitie goed

WIERINGERWERF – Op zaterdag 11 november begon de zaalcompetitie. Vido komt in de zaal uit met een C1 en een C2. De C2 was deze ronde nog vrij, maar de C1 mocht naar Heerhugowaard waar Apollo C1 de tegenstander was.Beide teams troffen elkaar al eerder en deze wedstrijden waren altijd spannend. Vido won op het veld 2x van dit team, maar een gelopen race was het zeker nog niet.

Vido, in het rood, begon goed en fel en kwam door een ver afstandsschot van Joost Gouwenberg op een 1-0 voorsprong. Een tweede doelpunt van dezelfde Joost werd afgekeurd, waarna Apollo op 1-1 kwam. Lang bleef het deze stand in de eerste helft. Uiteindelijk maakte Apollo 2-1 en gingen we met deze stand ook de rust in. Apollo wist na rust een aantal keer te scoren en liep uit naar 4-1. Vido herpakte zich goed en in 5 minuten tijd scoorden Julia van der Meer en Lennart Hoekenga door middel van een strafworp en daarna nogmaals Lennart Hoekenga en Maja Kobzdef via een kansje onder de korf en zo stond het 4-4. Niet lang daarna wist ook Emma Gouwenberg de korf te vinden en zo stond Vido in een korte tijd op voorsprong. Het werd 5-5 en met nog een paar minuten te gaan wist Apollo toch weer op voorsprong te komen. Het was wederom Lennart Hoekenga die de ploegen in evenwicht bracht. Met nog een minuut te gaan werd er een overtreding gemaakt op Joost Gouwenberg welke een vrije bal mee kreeg en deze er keurig inschoot. Vido stond weer op voorsprong. De verdediging van Vido onderschepte de bal snel en op het moment dat de bal in ons aanvalsvak kwam floot de scheidsrechter af. Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning!

Volgende week spelen beide teams van Vido een thuiswedstrijd in De Zuiderzeehal. De C1 weer tegen Apollo en de C2 tegen Furore.