KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido begint competitie geweldig

WIERINGERWERF – Zaterdag 9 september begon de korfbalcompetitie weer voor alle korfbalteams. Vido komt in deze najaarscompetitie uit met een D 4-tal en twee C 8-tallen.

De D1 mocht deze zonovergoten dag beginnen en het start signaal klonk om 9.15 uur. Swift uit Amsterdam was de tegenstander en al snel bleek dat de Vido’ers net even meer korfbalervaring hadden dan de Amsterdamse kinderen. Tijdens de wedstrijd was het zonnig, maar de dag was mistig gestart waardoor het gras glad was en hierdoor wat gegleden en geglibberd werd. Het duurde echter niet lang voordat Marliek Hoekenga de 1-0 noteerde. Vido speelde goed over en was in de eerst helft ook echt de betere van de twee. Met rust stond het maar liefst al 5-0. De andere doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Arsema Tesfalem (2x), Arsema K en nog een keer Marliek Hoekenga. Na rust creëerde Swift meer kansen, maar kon deze niet benutten. Daniël Keekstra zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 7-0; een prachtig resultaat en start van de competitie.

Het tweede team welk in actie kwam was de C2. Met een aantal invallers vanuit de C1 en de D1 kon dit team het opnemen tegen DTS uit Enkhuizen. Vido nam in het begin goed het initiatief en zorgde door oplettendheid dat DTS moeite had om de bal naar de aanval te brengen. Joost Gouwenberg en Levi de Jong zorgde voor een 2-0 voorsprong. Door goed verdedigingswerk maakte Vido het DTS lastig en creëerde DTS veel minder kansen dan Vido. Met een mooi kansje onder de korf maakte Arsema Tesfalem 3-0. De rust werd uiteindelijk met 4-1 ingegaan; doelpunt aan Vido zijde werd gemaakt door de jarige Thijmen Roelofsen. Na rust bleef Vido de betere van de twee en liep uit naar 7-1 en 8-2. Deze laatste werd ook de einduitslag. Voor Vido scoorden in de tweede helft Joost Gouwenberg, Maja Kobzdej, Dennis Booden en Arsema Tesfalem. Ook dit team begon het seizoen dus goed.

De C1 mocht om 11.30 uur spelen tegen Apollo uit Heerhugowaard. Beide teams hadden het warm, waardoor halverwege de eerste en de tweede helft een extra drinkpauze werd ingelast. Tijdens de voorbespreking gehamerd op een felle en gretige start en dat deed Vido ook. Joost Gouwenberg scoorde twee keer door middel van een doorloopbal. De 2-0 werd prachtig aangegeven door zus Emma. Vido bleef gretig spelen en goed voorverdedigen, waar Apollo het lastig mee had. Door een goede onderschepping van het aanvalsvak kon Lennart Hoekenga vrij gespeeld worden en wist te scoren. Chimene Koghee wist de 4-0 te maken via een doorloopbal. Voor scoorde Apollo een keer en de tweede helft begon dus met een 4-1 voorsprong. Vido had een mooie voorsprong, maar moest zeker niet verslappen. Dit gebeurde gelukkig niet en Joost Gouwenberg wist met een afstandschot de voorsprong uit te breiden. Lang bleef het deze stand en vielen er kansen over en weer, maar Vido bleef de betere van de twee. Maja Kobzdej scoorde het laatste doelpunt en werd er dus gewonnen met 6-1.
Een mooiere start van de competitie kon Vido zich dus niet wensen; alle teams ruim gewonnen. Volgende week mogen alle teams een uitwedstrijd spelen.