BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Verkoop bouwkavels in Wieringerwerf ineens in stroomversnelling

WIERINGERWERF – De gemeente Wieringermeer heeft in 2003 de ontwikkeling van Regionaal Bedrijventerrein Robbenplaat opgestart. Het gedeelte langs het Zuidrak is ontwikkeld door Projectontwikkelingsmaatschappij
Wieringermeer (POW BV). Aanvankelijk was er veel belangstelling voor deze bedrijventerreinen, maar sinds 2008 droogde de vraag naar kavels op deze bedrijfsterreinen grotendeels op.

‘Jack Kranenburg’ – Foto: Aangeleverd

In 2016 hebben de gemeente Hollands Kroon, POW en Agriport A7 besloten om samen te gaan werken bij de verkoop van de bouwkavels en hiervoor Jack Kranenburg als aanspreekpunt te laten fungeren. En dat werkt goed. ‘Op bedrijventerrein Agriport loopt de verkoop van de bouwkavels al jaren vrij goed’ zegt Jack Kranenburg, ‘maar in Wieringerwerf gaat het dit jaar opeens heel snel. Van de 19,8 hectare die aan het begin van het jaar beschikbaar was op beide terreinen, is op dit moment nog maar 4,3 hectare over. En van de oorspronkelijke 85 hectare op Agriport is nu ook nog maar 2,3 hectare beschikbaar’.

Waar komt dit onverwachte succes ineens vandaan? ‘Ik weet niet of er een duidelijke oorzaak is aan te wijzen’, zegt hij. ‘Het zal een combinatie van factoren zijn. In de marketing geldt dat zowel positieve als negatieve aandacht goed is voor de naamsbekendheid en volgens mij heeft de Wieringermeer als vestigingslocatie nog nooit zoveel aandacht gehad in de media als dit jaar. Dat zal vast geholpen hebben. Evenals het sterke herstel van de economie, de nieuwe website van Robbenplaat en de samenwerking in de verkoop met Agriport’.

Laat meer zien
Back to top button