Lokaal nieuwsNieuwsPolitiekVerkiezingsnieuws 2022

Verkiezingsdebat Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Net als in 2018 organiseert de Cultuurschuur in Wieringerwerf ook dit jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen een debat tussen de verschillende in de Raad vertegenwoordigde politieke partijen. De avond is op 14 maart om 19.30 uur in de Cultuurschuur.

Onder leiding van dagvoorzitter Felix Meurders krijgen alle partijen de gelegenheid zich in een praatje van 2 minuten te presenteren…wat brengt me in de politiek, waar sta ik voor, wat wil ik bereiken… 2 minuten dus voor iedere partij. Daarna is het podium van de Cultuurschuur in 4 sessies voor 2 partijen: in debatten van elk een kwartier is er ruimte voor prikkelende vragen en stellingen aan de wederpartij, waarbij (door loting verricht door oud raadsleden Peter Ruyter en Liesbeth Vlietstra ) aan elkaar zijn gekoppeld.

1. CDA – D66
2. LADA&Anders – VVD
3. Groen Links – OHK
4. SHK – PvdA

In 3 van de 4 ontmoetingen een confrontatie tussen partijen uit de coalitie en de oppositie, volop ingrediënten dus voor geanimeerde debatten ! Natuurlijk heeft de dagvoorzitter ook zijn eigen vragen n.a.v. de verkiezingsprogramma’s van elk der partijen.

Na deze 4 debatten is er een korte pauze waarna vanuit de zaal de vragen kunnen worden afgevuurd op de verschillende partijleiders, verantwoording zal afgelegd worden voor de resultaten in het verleden en toelichtingen worden gevraagd op de visie voor de toekomst. Het belooft een mooie avond te worden

Laat meer zien
Back to top button