Lokaal nieuwsNieuws

Verkeerssituatie kruising Schelpenbolweg-Den Oeverseweg onveilig; vanmorgen opnieuw een ongeval

‘De verkeersongevallenanalyse dienst van de politie is ter plaatse om het ongeval te onderzoeken’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Rond half acht vanmorgen raakten een automobilist en een scooterrijder betrokken bij een ongeval. De kruising van de Schelpenbolweg en de Den Oeverseweg is de laatste jaren vaker het toneel van ongelukken geweest.

‘Het gronddepot dat voor visuele hinder zorgt op de kruising’

Een buurtbewoner strijdt al geruime tijd voor een veilige verkeerssituatie op deze kruising. ‘De Gemeente heeft hier een gronddepot liggen welke het zicht belemmerd. Ik heb hier diverse keren een fixi melding van gemaakt maar structureel wordt er niets opgelost. Misschien dat men in Anna Paulowna een beetje ‘polderblind’ is. Ik wil niet zeggen dat het alleen door dit depot komt maar naar mijn idee is dit wel één van de oorzaken.’ zegt hij desgevraagd.

Aangezien de gebruikelijke wegen vanuit de gemeente niet leiden tot een bevredigend antwoord of enige actie, uit hij via een brief nu zijn zorgen in de media.

Slootdorp 17 Juli 2017

Betreft : verkeersveiligheid kruising Schelpenbolweg-Den Oeverseweg Slootdorp.

Al weer een hele tijd probeer ik mij sterk te maken voor een betere  verkeersveiligheid in mijn eigen woon omgeving. Problemen welke ik signaleer probeer ik onder de aandacht te brengen want voorkomen is immers beter als genezen.

In de Gemeente Hollands Kroon waar ik woon kun je knelpunten melden via een Fixi-app en hier wordt dan op gereageerd met  “ik zet uw melding door”, de desbetreffende verantwoordelijke aangesproken etc. etc.

Zo ook bij mijn melding over de ligging van een gronddepot bij de kruising van de Schelpenbolweg  met de Den Oeverseweg. Al diverse malen heb ik mijn bezwaren geuit en de Gemeente van gevaren op de hoogte gebracht.

Voor diegene die niet precies op de hoogte van de plaatselijke situatie, de Schelpenbolweg is een drukbereden weg welke de Den Oeverseweg kruist , de kruising ligt verhoogd en vlak voor de kruising ligt een brug en pal aangrenzend een gronddepot van Gemeente Hollands Kroon. De kruising wordt gezien de bebording aangeschreven als een gevaarlijk kruispunt.

Dit gronddepot  is nu mijn grootste bezwaar. Grond wordt hier opgeslagen en soms weer deels weggehaald maar in de loop der jaren is het dusdanig volgeraakt dat grond welke gestort wordt boven het maaiveld van de weg uitsteekt en zicht van verkeersdeelnemers belemmerd.  

Nu denk ik in een Gemeente met vele duizenden hectaren grond en vele tientallen hectaren braakliggende industrieterreinen moet men een depot inrichten welke vlak bij een kruising ligt? Ernstige ongevallen kunnen bijna niet uitblijven.

Hedenochtend was het helaas wederom “raak”, om 7.30 vond hier een aanrijding plaats tussen een scooter bestuurder en een automobilist plaats. Hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden zal de ongevallen recherche wel uitzoeken.Mijn geuite bezwaren ontslaan de verkeersdeelnemers niet van hun plicht om de kruising met de nodige behoedzaamheid te benaderen en goed uit te kijken.

Ik constateer echter het volgende:

  • De ligging van een gronddepot ontneemt het zicht op andere weggebruikers en maakt dat men elkaar te laat ziet.
  • De gemeente neemt geen structurele maatregelen door het depot af te graven en te verplaatsen naar een daarvoor geschikte locatie.
  • Meldingen maken via de Fixi-app zorgen voor onvoldoende resultaat
  • De Gemeente heeft een voorbeeld functie en behoort haar verantwoording te nemen.
  • Ongevallen kun je helaas niet voorkomen maar het risico kun je wel beperken en behoort altijd topprioriteit te hebben.

Ik hoop dat het met de betrokkene(n) bij dit ongeval goed gaat en dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar mijn serieuze bezwaren. Laten we allen streven naar een (verkeers)veilige omgeving en werken van A naar Beter.

Een ongeruste burger.

 

Laat meer zien
Back to top button