Lokaal nieuwsNieuws

Verbreding Westlanderweg

MIDDENMEER – Microsoft heeft opdracht verleend voor de verbreding van het smalle gedeelte van de Westlanderweg langs de Westfriesche Vaart. De huidige weg is slechts 3,5 meter breed en daar kunnen elkaar tegemoetkomende vrachtwagens en auto’s elkaar niet passeren. In afstemming met gemeente is bepaald dat deze weg dezelfde inrichting dient te krijgen als de overige wegen in het Agriport gebied en dus verbreed wordt tot 6,5 meter.

Het is een ingewikkelde klus, want vlak naast de huidige weg ligt onder andere een oude hoofdtransportleiding voor drinkwater van PWN . Deze leiding mag in verband met toekomstig onderhoud niet onder verbrede weg komen te liggen en hij moet dus worden verlegd. Althans, er wordt een nieuwe polyethyleen leiding aangelegd naast de nieuwe weg en zodra die is aangesloten wordt de bestaande asbest cement leiding verwijderd en afgevoerd.

Ook de hoogspanningsleiding voor elektra, een CO2 leiding en twee datakabels moeten voor dit project worden
verlegd. Nadat de werkzaamheden aan de kabels en leidingen zijn afgerond wordt de oude weg in zijn geheel
verwijderd. Vervolgens wordt een nieuwe wegfundering gemaakt en aansluitend wordt het asfalt aangebracht. Het is de bedoeling dat de weg in mei 2022 wordt opgeleverd.

Loonbedrijf Sturm Jacobs is betrokken bij de voorbereidende werkzaamheden. De werkzaamheden aan de weg worden uitgevoerd door KWS Infra en het verleggen van de kabels en leidingen wordt gecoördineerd door ECW Netwerk. Het projectmanagement is in handen van Infra Management Services uit Twisk.

Laat meer zien
Back to top button