DierennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Vader met kind dumpt haan in Robbenoordbos

WIERINGERWERF – Dinsdagmorgen rond 9.30 uur zag de melder vanaf een afstand een man met een jongetje met een doos of krat een pad aan de Sluitgatweg het bos in lopen. De man en het jongetje zijn een klein stukje het pad in gelopen en kwamen met een lege doos of krat weer terug. Toen ze in de gaten hadden dat ze gezien werden renden ze snel naar de auto. Ze reden in een zwarte bus, waarschijnlijk een Mercedes Vito bus.

De bus stond geparkeerd komende vanaf de dijk. De bus werd snel gekeerd en reed snel weer richting dijk, aan het einde van de weg, bij de dijk, ging de bus richting Den Oever. In het bos werd door de melder een grote zwarte haan aangetroffen. Er lag voer bij, brood en er stond een wit emmertje met water bij. De melding werd gedeeld in de Whatsapp groep Wieringen/Wieringermeer en gelijk werd er actie ondernomen. De haan is gevangen en naar de tijdelijke opvang gebracht.

De vragen waar de vrijwilligers graag antwoord op zouden willen hebben zijn de volgende:

  • Wie herkent de haan?
  • Wie weet meer over de zwarte bus, man met kind in combinatie met een grote zwarte haan?
  • Waar wordt er ineens een grote zwarte haan gemist?

Tips zijn zeer welkom. Mocht je meer weten neem dan even contact op via één van de volgende telefoonnummers: 06 51 687 291, 06 21 916 662, 06 48 928 952 of 06 20 961 232.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button