KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Twee keer winst bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 19 maart stonden er 3 uitwedstrijden op het programma welke bijna gelijkertijd werden gespeeld. Alle ploegen vertrokken tussen kwart voor 11 en 11 uur vanaf de parkeerplaats van de sporthal.

De E moest het opnemen tegen ADOS uit Hoorn. Voor deze ploeg was dit ook meteen de laatste wedstrijd in de zaal. Met vier spelers ging coach Ellen naar Hoorn. De laatste wedstrijden welke dit team speelde waren spannende wedstrijden waarbij de onderlinge verschillen klein waren; leuke wedstrijden dus. Ook deze wedstrijd was van dit kaliber. Suhair Jemal tekende voor het eerste doelpunt, maar ADOS wist goed tegengas te geven en kwam op 1-1 en op 2-1 voorsprong. Het was wederom Suhair die wist te scoren en beide ploegen stonden weer gelijk. In het overige gedeelte van de wedstrijd wist alleen Vido nog te scoren; het was Daniël Keekstra die nog twee keer de korf wist te raken. Dit bracht de eindstand op een prachtige 4-2 voorsprong voor Vido. Tijdens de strafworpenserie wisten ook Ruben Verbruggen en Marliek Hoekenga te scoren. Hierdoor hadden alle kinderen deze speelronde een doelpunt gemaakt. Met dit goede gevoel kan met een gerust hart de veldcompetitie worden ingegaan.

De D2 moest het opnemen tegen ZKV uit Zaandam. Deze ploeg had Vido nog niet eerder getroffen in deze competentie, doordat er diverse wedstrijden waren uitgevallen door corona. ZKV wist de meeste wedstrijden met overtuiging te winnen dus Vido zou alles uit de kast moeten halen. Al snel bleek in de wedstrijd dat ZKV de betere was en kwam dan ook voor met een 4-0 voorsprong. Alan Pakosz maakte voor Vido het eerste doelpunt. ZKV was een ploeg welke goed met elkaar speelde en ook erg goed verdedigde, waardoor het lastig was voor Vido om de korf te vinden. Uiteindelijk werd het 9-2 voor ZKV; het tweede doelpunt werd ook gemaakt door Alan Pakosz. Volgende week staat weer een lastige wedstrijd voor dit team op het programma; WWSV uit de Wormer, ook deze ploeg maakt regelmatig forse uitslagen.

De D1 moest naar Purmerend waar tegen BEP gespeeld moest worden. Beide ploegen hadden elkaar nog niet eerder getroffen. Vido begon voorzichtig aan de wedstrijd en miste hier en daar de felheid en de gretigheid. Hierdoor kon BEP makkelijker combineren en gevaarlijk worden. Het was Joost Gouwenberg die de 0-1 en de 0-2 op het scorebord zette door een zelf meegekregen strafworp en een mooi afstandsschot. Maja Kobzdej maakte de 3-0 door middel van een doorloopbal voor Vido. Het eerste aanvalsvak had het lastig in de verdediging en kon niet voorkomen dat BEP terug kwam tot 2-3. Het werd 2-4 voor rust wederom door Maja en daarna nog 3-4. In de rust gehamerd op de felheid en de gretigheid en deze kwam goed terug in de tweede helft. Vido was hier echt de betere van de twee, waarbij de score kon worden uitgebreid. BEP kwam in de tweede helft niet meer tot scoren en de einduitslag werd 8-3 voor Vido. In de tweede helft werden de doelpunten gemaakt door Emma Gouwenberg, Floor Schellevis met een mooi kansje achter de korf en Maja Kobzdef twee keer; een mooie overwinning.

Volgende week is de een na laatste speelronde voor beide D teams, waarbij beide teams een uitwedstrijd hebben.