Lokaal nieuwsNieuws

Twee jubilarissen bij de brandweer in Slootdorp

SLOOTDORP – Langere tijd hingen er donkere wolken boven het brandweerkorps van Slootdorp. De veiligheidsregio kondigde aan dat de kazerne in het eerste dorp van de Wieringermeer de deuren zou moeten sluiten vanwege een reorganisatie. Gelukkig zijn die van de baan en was het maandagavond  feest in de kazerne in Slootdorp. Daarvoor kwam burgemeester Rian van Dam op bezoek.

De avond stond namelijk in het teken van onze postleden René van Breugel en Paul Korf. René  Van Breugel is al 25 jaar een stabiele factor binnen post Slootdorp. Met een uitgesproken mening en zo nu en dan wat moeite met de techniek van tegenwoordig heeft hij toch wel zijn stempel weten te drukken bij de ploeg. Bij René is het af en toe wat gemopper, maar hij is wel altijd gezellig aanwezig. En staat altijd 100% voor de ploeg klaar. Hij ontving een oorkonde en het Zilveren brandweerkruis.

Paul Korf is een aantal jaren geleden naar Slootdorp verhuisd. Nadat hij voet over de drempel van de kazerne zette is hij nooit meer weg gegaan. Paul is aangesloten geweest bij meerdere posten en heeft hij inmiddels 12,5 jaar als brandweerman op de teller staan. Hij is een grote aanwinst voor de ploeg van Slootdorp. Paul is een  gewaardeerd collega en inmiddels ook als bevelvoerder. Maandagavond ontving Paul het Bronzen brandweerkruis en de bijbehorende oorkonde.

Maar de brandweer staat altijd paraat. Dus nadat de buiken gevuld waren met gebak moesten de mannen er nog even aan geloven en stond er een oefening gepland.  Want er moest getraind worden voor de opkomende examens. Menno gaat voor zijn examen brand. En Piet Hein voor zijn examen tot bevelvoerder. Succes deze week mannen!
Laat meer zien
Back to top button